"Русскій мір" продовжує вбивати курорти Азовського узбережжя: будні окупованої Кирилівки (фото, відео)

Читать на русском
Автор
6833
Відомий український курорт окупанти перетворили на глушину
Відомий український курорт окупанти перетворили на глушину. Фото Колаж "Телеграфу"

Як нині живе та на що перетворилося колись популярне, а нині окуповане селище Кирилівка Запорізької області

Російські загарбники продовжують нищити все українське, до чого доторкаються. У цьому списку — і колись відоме на всю Україну курортне селище Кирилівка, узбережжя якого нині здебільшого є прихистком лише для морських чайок.

Відпочивальників тут небагато — з'являються переважно на вихідних, а в будні пляжі майже пусті. Купаються і засмагають тільки місцеві жителі, які не виїхали з окупації. Раніше, у мирний час, літо для них було сезоном заробітку і відпочивати було ніколи, повідомляє "РІА-Мелітополь".

Кирилівка літо 2023
Курортне селище Кирилівка: в будні пляжі майже пусті
Кирилівка літо 2023
Окупанти перетворили Кирилівку на глушину

"Охочих здати кімнати в Кирилівці сьогодні немає. І написів "Є вільні місця" на воротах, як це було в мирний час, теж немає. Тож зняти житло — проблема. Багато дворів поросли травою. Усе закрито. Селище вимирає. Крок убік від центрального бульвару — і нікого. Із приїжджих — мелітопольці і тільки на центральних пляжах. На все селище працює штук п'ять магазинів і один бар на центральному пляжі. Радіо не працює, інтернет дуже поганий", — розповідає мешканка Мелітополя.

Натомість гелікоптери К-52 і МІГ баражують узбережжя раз десять на день. Також місцеві жителі стверджують, що чітко за графіком кожні 15 хвилин високо в небі нарізає кола ворожий літак.

Кирилівка: гелікоптери К-52 і МІГ баражують узбережжя раз десять на день
Кожні 15 хвилин в небі над Кирилівкою нарізає кола літак

Раніше "Телеграф" писав, що окупанти готують екологічну катастрофу для Азовського моря.