росія вдарила ракетами по Кривому Рогу, зруйновано житловий будинок та технікум: усі подробиці, фото і відео

Читать на русском
Автор
15880
Перші офіційні фото наслідків атаки
Перші офіційні фото наслідків атаки. Фото Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець Facebook

росіяни вдарили по дев'ятиповерхівці

Близько 9:00 ранку у Кривому Розі Дніпропетровської області пролунали два потужні вибухи. Місцеві пабліки пишуть про влучання в житлові будинки, водночас офіційна влада поки що нічого про це не повідомляла, констатувавши лише сам факт обстрілу.

"Телеграф" стежить за усією актуальною інформацією довкола ворожого удару по місту.

21:00 Обстріл Кривого Рогу проводився з використанням ОТРК "Іскандер", заявив президент України Володимир Зеленський.

19:05 Пошуково-рятувальна операція у Кривому Розі завершена, повідомляє МВС України. Внаслідок російського обстрілу 6 людей загинули та 75 поранені.

18:40 — Обстріл технікуму: ракета поцілила просто в лабораторію, загинула жінка, яка працювала тут. Її діставали з-під завалів. Вона стала шостою за сьогодні жертвою російських вбивць. Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

"Ще до великої війни тут навчалося з пів сотні хлопців та дівчат. Освоювали технічні професії. Нині ж два корпуси зруйновані вщент. Ще два сильно побиті", — заявив він.

18:29 — ДСНС повідомило, що станом на 18:00 загинуло 6 осіб, а 50 людей постраждало, серед них 5 дітей та співробітник ДСНС.

17:48 — У Кривому Розі вже 6 загиблих, постраждалих на цю годину – 75, серед яких шестеро дітей. З 22 госпіталізованих – двоє важкі, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

17:32 — Зеленський: триває рятувальна операція, попередньо дві балістичні ракети. Мішенню терористів була також будівля університету й адмінбудівля.

17:24 — Завтра у Кривому Розі оголошено день жалоби. Станом на зараз відомо про 73 поранених, у тому числі 8 дітей. Загиблих — 5, у тому числі дівчинка 10 років.

16:46 відомо про пʼятьох загиблих, серед яких дитина, 64 особи постраждали, з них – двоє хлопчиків та троє дівчат віком від 4 до 17 років. Більшість поранених лікуватимуться вдома. Та понад 20 залишаються у лікарнях.

16:45 — На фото – рука маленької дівчинки, яка сьогодні також постраждала від російських ракет, передає "Перший Міський". Дівчинка була на дивані у своїй кімнаті, коли пролунав гучний вибух.

16:44Рятувальники деблокували тіло ще одного мешканця будинку.

16:40 — На місцях ракетних обстрілів у Кривому Розі 80 осіб звернулося до психологів.

15:40Під завалами 9-поверхівки може перебувати ще 1 людина, — ДСНС.

Обстежено всі поверхи квартири, які є у 9-поверхівці, де внаслідок удару один із під'їздів майже повністю зруйнований з 8 по 4 поверх.

15:37 — У постраждалих від удару ракетою мешканців багатоповерхівки та двох сусідніх будинків осколкові поранення, забиття м'яких тканин, політравми, переломи нижніх кінцівок, розповів обізнаний з відділом політравми "тисячки" (лікарні, куди звозять поранених) Юрій Пашков, передає "Свої. Кривий Ріг".

Декілька людей перебувають у реанімації. Загалом до "тисячки" надійшло 20 поранених осіб: 13 чоловіків та 7 жінок. З них троє пацієнтів – тяжкі, 14 – в стані середньої тяжкості.

15:32 — З'явилися подробиці про загиблих внаслідок обстрілу Кривого Рогу. Серед них мати з донькою.

15:02 — Мешканка Кривого Рогу Юля розповіла, що дивом врятувалася, зайшовши у ванну після першого вибуху, передає "Радіо Свобода":

"Якби не зайшла в ванну, вже мене б не було. Стіни завалило в квартирі", — каже Юля.

14:56 — У Кривому Розі вже 165 повідомлень про пошкодження майна внаслідок ракетного удару, повідомляє МВС.

За даними МВС, на місці події поліцейські прийняли 60 письмових звернень, ще 105 повідомлень надійшло на лінію 102.

Удар по Кривому Рогу, 31 липня 2023 року
Наслідки обстрілу

13:56 Загиблих четверо, постраждалих вже 53, п’ятеро з них – діти, пише глава Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак.

13:24 — У 9-поверхівці в Кривому Розі після влучання ракети стався обвал під час рятувальної операції:

13:21 — Мешканцям, чиї квартири постраждали внаслідок ракетного удару, видають плівку аби тимчасово закрити вікна, пише "Свої. Кривий Ріг".

Поруч з багатоповерхівкою розгорнули пункти допомоги. На місці працюють представники виконкому, які фіксують пошкодження:

12:56 — Тимчасом у ряді областей знову повітряна тривога. Повітряні Сили попередили про загрозу застосування балістичного озброєння і закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Мапа повітряних тривог
У низці областей оголошена повітряна тривога через загрозу застосування балістичного озброєння

12:47 — Серед загиблих є 10-річна дитина, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

Удар по Кривому Рогу, 31 липня 2023 року
Балістика вдарила по густонаселеному району Кривого Рогу
Удар по Кривому Рогу, 31 липня 2023 року
Рятувальники гасять пожежу

12:40Зросла кількість загиблих від обстрілу, вже відомо про 4 загиблих, повідомила ДСНС. 43 людини постраждали.

12:15 — У МВС допускають відселення людей з будинку, куди влучили окупанти, повідомив очільник МВС Ігор Клименко, передає "РБК".

"У першому під'їзді житлового будинку 4 поверхи знищені повністю….Я думаю, що цей будинок буде відселятися. Тому що скоріш за все там знищені залізобетонні конструкції, перекриття цього будинку. Спеціалісти оцінюють ступінь руйнування і можливість використання даної будівлі надалі", — розповів Клименко.

11:56 — У Кривому Розі вже 34 поранених, повідомив керівник військової адміністрації Олександр Вілкул в ефірі телемарафону. Під завалами лишаються люди.

Він уточнив, що це густонаселений район міста, скрізь багатоповерхівки.

11:44 — Кількість постраждалих збільшилася до 31, двоє людей загинули пише голова ОВА Лисак. Постраждалі з рваними та різаними ранами, переломами та мінно-вибуховими травмами. З пораненнями четверо дітей.

"Стан більшості людей – задовільний. Двоє важких", — пише Лисак.

11:42 — Офіс генпрокурора: почали розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 1 ст. 438 КК України).

11:41Офіс генпрокурора: за попередніми даними, двоє людей загинуло, 25 травмовано. Серед потерпілих четверо дітей. Рятувально-пошукові роботи тривають. Встановлюється точна кількість потерпілих.

11:39 — 29 людей звернулись до лікарні, серед них двоє дітей, — Лисак.

11:37 — Виш, у який влучила ракета, — це корпус Криворізького економічного технікуму, повідомив в ефірі телемарафону глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

11:24Знову загорілася багатоповерхівка, по якій влучили ракетою окупанти зранку, пише "Перший Міський". Наразі рятувальники гасять осередок повторного займання.

11:20 — Оперативна інформація та фото наслідків обстрілу від ДСНС:

  • Врятовано дитину 2013 року народження.
  • у виші постраждали 3 особи.
  • у дев’ятиповерховому житловому будинку на 4 під’їзди відбулося руйнування з 4 по 9 поверхи у межах 1 під'їзду.
  • загорілися квартири на рівні 4 поверху на площі близько 70 м кв., пожежа локалізована.

11:08 — Кількість постраждалих у Кривому Розі зросла до 20, двоє осіб загинули, повідомив очільник МВС Ігор Клименко в ефірі телемарафону. Ще близько 5-7 осіб знаходяться під завалами.

11:00 — Голова МВС Ігор Клименко розкритикував тих, хто досі, після понад 17 місяців повномасштабної війни, грає на руку ворогу, знімаючи та публікуючи кадри прильотів практично в прямому ефірі.

"Тим, хто досі не розуміє загрози своїх дій, будемо пояснювати особисто. З Кримінальним кодексом в руках", — пише Клименко.

10:56 — крім дев'ятиповерхівки, рашисти поцілили ракетами по будівлі одного з вишів, повідомив глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram.

"Є постраждалі. Частини багатоповерхівки просто немає! Навчальний заклад у руїнах. Під завалами можуть бути люди", — написав Лисак.

10:50 — Президент Володимир Зеленський, для якого Кривий Ріг є рідним містом, висловив співчуття всім, хто втратив близьких через російський терор. Голова держави опублікував відео наслідків терористичної атаки по житловому будинку:

10:45 — Омбудсмен Дмитро Лубінець опублікував перші фото наслідків обстрілу. Вибухом винесло цілі стіни та кімнати на кількох поверхах житлового будинку:

10:24По Кривому Рогу вдарили двома ракетами: одна ракета влучила в чотириповерхову будівлю навчального закладу, друга — зруйнувала секцію з 4 по 9 поверхи житлового будинку, повідомив голова МВС Ігор Клименко у Telegram.

У навчальному закладі під завалами ймовірно є люди. Працюють рятувальники та поліція.

У житловому будинку виникла пожежа. Станом на 10:15 одна людина загинула, за медичною допомогою звернулося 10 мешканців. Надзвичайники гасять вогонь та розбирають завалами. Там ще можуть бути люди.

10:22 — Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат (в ефірі телемарафону): швидше за все це була балістика, але треба дочекатися, поки на місці знайдуть уламки ракет, щоб було підтвердження.

10:16 — Вибухи у місті пролунали, коли ще не було сигналу повітряної тривоги не було, пише місцевий паблік "Перший Міський". Там припускають, що така атака може свідчити про застосування балістики.

10:00 Міністерство внутрішніх справ України підтвердило ракетний удар по Кривому Рогу. Як пишуть у пресслужбі відомства, нині на місці події працюють усі необхідні служби.

"Дотримуйтесь заходів безпеки. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги", — написали в МВС.

Там же пообіцяли найближчим часом надати більше інформації.

9:50 Тим часом у мережі люди діляться на відео, на яких видно наслідки прильоту.

Нагадаємо, 29 липня росіяни вдарили ракетою по Запоріжжю з балістичної зброї. Загинули чоловік і жінка, ще одна жінка отримала поранення. Крім того, ударною хвилею повибивало вікна в сусідніх багатоповерхівках, освітньому закладі та супермаркеті.