Не літаки: у США розповіли, що зараз найбільше потрібно ЗСУ

Читать на русском
Автор
2075
Марк Міллі
Марк Міллі

Найбільше проблем українським військовим завдають не російські літаки

Для успішного контрнаступу Україні потрібні не літаки F-16, а обладнання для розмінування.

Як передає Укрінформ, начальник об’єднаного комітету штабів США Марк Міллі розповів, що існує два способи забезпечити безпеку неба — літаки та наземні комплекси ППО.

"Найефективніший спосіб досягнення цього для українців зараз — системи ППО, які їм надають з початку війни. Вони дозволяють захищати сили, що наступають, від ударних вертольотів і ближнього вогню з літаків", — зазначив він.

Щодо літаків, то Міллі зазначив, що зміщення фокусу на літаки обійдеться надто дорого і це займе дуже багато часу. Проблема, за його словами, полягає в тому, що росіяни мають сотні сучасних бойових літаків і для повноцінного протистояння їм у небі Україні знадобиться величезна кількість власної авіації.

"Для цього знадобляться роки на навчання пілотів, роки на створення ремонтної бази та роки на організацію необхідної фінансової підтримки, оскільки йдеться про значно більше мільярдів, ніж уже було виділено", — додав Міллі.

При цьому американський генерал зазначає, що найбільші втрати українці зазнають через мінні поля, а не через російську авіацію, а тому зараз західних союзників буде сфокусовано на передачі обладнання для розмінування.

Як повідомлялося раніше, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Кирило Буданов заявив, що Україна має менше ніж 10 місяців часу, щоб досягти успіху в контрнаступі.