Це не цивільний об’єкт: Кулеба назвав головне призначення Кримського мосту

Читать на русском
Автор
1295
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба. Фото twitter.com

Кримський міст збудовано незаконно і здебільшого використовується для військових цілей

Глава МЗС України Дмитро Кулеба, який перебуває у Нью-Йорку з робочим візитом, заявив, що росія використовує Кримський міст, де 17 липня сталися вибухи, головним чином для продовження війни проти України.

Він уточнив, що переважно росіяни використовують міст для забезпечення своєї армії в окупованому Криму та на півдні України, перевозячи по ньому боєприпаси, пальне та військову техніку, повідомляє "Укрінформ".

"Не кожен міст цивільний за визначенням. І цей конкретний міст, збудований незаконно, існує поза законом. А по-друге, він переважно використовується у військових цілях", – зазначив Кулеба.

Зверніть увагу! Підрив Кримського мосту: кому та які були надіслані сигнали

Глава МЗС додав, що він перебуває в поїздці і тому не має доступу до конфіденційної інформації. Все, що він знає про вибухи на Кримському мосту, взято із заголовків газет.

Раніше "Телеграф" розповідав, що президент рф володимир путін заявив, що росія готує "відповідь" за атаку на Кримський міст. Глава кремля також назвав удар по мосту "безглуздим терористичним актом", оскільки він нібито давно вже не використовується у військових цілях.