США не дадуть F-16: у Байдена розповіли, хто допоможе Україні

Читать на русском
Автор
5767
Україна отримає F-16
Україна отримає F-16. Фото Відкриті джерела

Після навчання пілотів винищувачі поставлять в Україну

Постачання бойових винищувачів F-16, з передачею яких виникли певні проблеми, найімовірніше здійснюватиметься із запасів європейських країн.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван в ефірі Good Morning America телеканалу ABC New.

"Що стосується винищувачів F-16, президент Байден ухвалив рішення кілька тижнів тому, працюючи у тісній консультації з союзниками, розпочати навчання українських пілотів на цих літаках. Це навчання займе деякий час, а потім буде здійснено передачу F-16 з європейських країн, які мають ці літаки", — сказав він.

Зазначимо, командувач ВПС Норвегії генерал-майор Рольф Фолланд пояснював, що головна складність у постачанні Україні F-16 полягає в тому, що логістичний ланцюжок обслуговування винищувачів дуже складний. Справа також полягає у практичних аспектах експлуатації та обслуговуванні літаків.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у ЗСУ назвали вісім головних причин, з яких українським військовим необхідні американські винищувачі F-16.