Мер Мелітополя про здачу Півдня України росіянам: "Йдеться не про одне прізвище"

Читать на русском
Автор
14128
Іван Федоров
Іван Федоров. Фото Колаж "Телеграфу"

Мер Мелітополя вважає, що до здачі територій причетна не одна людина

До швидкої здачі Мелітополя у 2022 році може мати відношення "внутрішній ворог" України, але до закінчення війни навряд чи вдасться знайти винних у цьому.

Таку думку в інтерв’ю "Телеграфу" висловив мер міста Іван Федоров.

За його словами, місто активно готувалося до оборони, у ньому було сформовано територіальну оборону.

"На момент вторгнення тероборона на території Мелітополя була максимально сформована. Але вона не була готова до оборони міста. Чому так? Я сподіваюсь, що ми разом зможемо знайти відповідь.

Ми були в постійній комунікації з військовими. На базі Мелітополя знаходився один зі стратегічних об’єктів півдня нашої держави — авіабаза. І до 24 числа, і зараз ми в постійній комунікації з командиром цієї бази, він мій друг. Питання, чому так швидко захопили місто, хвилює і мене. Я точно знаю, що це питання хвилює й президента України, на нарадах він про це говорив. Але я впевнений, що відповідь на це питання ми отримаємо після нашої Перемоги.

Сьогодні ми не маємо права шукати внутрішнього ворога, а маємо зачищати всіх зрадників і шпигунів", — сказав він.

При цьому чиновник зазначив, що йому особисто відомі імена винних у тому, що на Півдні України ворог практично не зіткнувся із опором українських силовиків.

"Місяць тому дав офіційні свідчення з цього приводу. У мене є відповідь, хто винен. Я думаю, що йдеться не про одне прізвище. Але я не маю права звинувачувати. Тільки давати свідчення про людей, які, на мій погляд, дали можливість росіянам легко зайти на мою територію", — завершив він.

Для довідки. Мелітополь опинився у повній окупації супротивника у березні 2022 року.

Детальніше читайте у матеріалі "Телеграфа": Якщо ми не звільнимо Мелітополь, держави Україна не буде, — мер Іван Федоров