"Я вас поважаю": герой "Азовсталі" розповів несподівану історію про окупантів-дагестанців

Читать на русском
Автор
4893
Давид "Хімік" Касаткін
Давид "Хімік" Касаткін

Але інші росіяни вже давно зарекомендували себе, як прості головорізи

Не всі росіяни під час війни діють як військові злочинці та справжні звірі, які катують і вбивають не лише солдатів, а й мирних жителів України.

Несподівану історію про дагестанців розповів герой "Азовсталі" Давид "Хімік" Касаткін в інтерв’ю Дмитру Гордону.

За його словами, під час того, як наші воїни потрапили до полону, їх евакуювали російські солдати з Дагестану. І вони, на відміну від своїх товаришів по службі з інших регіонів росії, ставилися до наших захисників дуже лояльно.

"Навіть ті хлопці, яких нещодавно обміняли, казали, що їх евакуювали дагестанці, а вони дуже лояльно ставляться", — розповідає "Хімік".

За приклад, він навів ситуацію з автобуса, коли його з побратимами везли на Оленівку (колонія, де утримують полонених українців). Тоді один із дагестанців нагодував усіх українців за власний кошт.

"Купив хліб, кефір та інше. В автобусі пороздавав пацанам і сказав "я вас поважаю, і якщо хтось із наших потрапить до вас, то я хочу, щоб ви ставилися до них так само", — каже Касаткін.

Ці росіяни дозволяли нашим полоненим палити, везли без наручників і розмовляли на рівних, а один із їхніх командирів і зовсім сказав "я сподіваюся, що ви всю свою землю повернете назад".

"Вони, як я зрозумів, на той момент війни не бачили. Перше запитання до мене було: "А ти пам'ятаєш біля "Азовсталі" купа техніки, що згоріла? А що там було?" Я говорю: "бій був". Він був здивований, але я його розумію, я сам до "повномасштабки" такого не бачив. Вони ще такі "нестріляні". Вони сказали: "Ви молодці, що стояли, не здавалися", — сказав "Хімік".

Але нагадаємо, що інші росіяни зарекомендували вже давно себе, як убивці. В тій же Оленівці влітку минулого року вони вбили десятки наших захисників. Історію одного з загиблих там бійців ви можете прочитати, перейшовши за посиланням.