Приїжджали побачити маму: росія вбила у Краматорську близнючок-восьмикласниць (фото)

Читать на русском
Автор
14485
Ганна та Юлія Аксенченко
Ганна та Юлія Аксенченко

Їм було лише по 14 років

Жертвами нової терористичної атаки росіян стали діти. Названі імена загиблих школярок у Краматорську.

Про це повідомляє Управління освіти Краматорської міської ради у своєму Telegram-каналі.

Зазначимо, що зараз вже відомо про 10 загиблих внаслідок удару по кафе міста. З них троє – діти. Імена двох із них вже розкрили. Ними є дві сестри — Ганна та Юлія Аксенченко.

Обидві вони були ученицями 8 класу і у вересні цього року мали святкувати своє 15-річчя. Але російська ракета обірвала їхнє життя.

"З сумом та нестерпним болем повідомляємо про загибель двох сестер Аксенченко Юлію та Анну, учениць Краматорської ЗОШ №24. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати. Адже смерть найрідніших людей – велике випробування. В цю гірку мить поділяємо горе Вашої сім’ї та разом з Вами схиляємо голову в глибокій скорботі", — йдеться у повідомленні.

У коментарі "УП. Життя" виконувач обов'язків директора школи №24 Людмила Осадча розповіла, що сестри були старанними ученицями, вміли добре малювати, тому завжди допомагали з оформленням шкільних свят. Після початку повномасштабного вторгнення дівчата поїхали з міста до села, звідки навчалися дистанційно.

"До міста приїжджали на канікули, щоб побачити маму, яка працює у місцевій хірургії", – розповідає вона.

Зараз їхня мама шукає весільні сукні для похорону дівчаток, але в місті такого немає зараз, жоден салон не працює.

"Вони – близнючки й зовні були дуже схожі, але характери в них різні. Аня була більш "пряма", а Юля – трохи тихіша. Аня завжди її підтримувала та допомагала", — каже Осадча.

Крім загиблих багато людей отримали поранення різного ступеня тяжкості (за останніми даними 61 людина). Серед них кілька іноземців. Наразі СБУ вже затримала агента російських спецслужб, який допоміг ворогові скоригувати вогонь по кафе в центрі Краматорська.