Вночі по Україні ворог випустив понад 50 ракет: у ЗСУ розкрили деталі

Читать на русском
Автор
5739
Юрій Ігнат розповів про наслідки ракетного удару
Юрій Ігнат розповів про наслідки ракетного удару. Фото Колаж "Телеграфу"

Сили ППО знищили 41 крилату ракету і два ударні дрони

У ніч на суботу, 24 червня, росія випустила по Україні понад 50 ракет і два дрони-камікадзе. Зокрема, окупанти використовували ракети Х-22, які ППО України збивати не може.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

"Була атака 10 стратегічних бомбардувальників Ту-95 з району Каспію. Випустили вони 40 ракет цього разу. Потужна нічна атака", — сказав він.

Ігнат додав, що для атаки росіяни також використали бомбардувальник Ту-22М3, випустивши 9 ракет Х-22, які входять у ціль балістичною траєкторією. Також окупанти випустили дві крилаті ракети "Калібр" та два дрони-камікадзе.

Спікер ВС наголосив, що ППО вночі відпрацювало досить успішно, проте ракети Х-22, на жаль, сили та засоби, які є в України, збивати поки що не можуть.

Як повідомили у Повітряних силах України, у ніч на 24 червня було знищено 41 крилату ракету і два ударні дрони.

"Вночі 24 червня противник завдав ракетного удару територією України крилатими ракетами повітряного базування з бомбардувальників Ту-95мс, Ту-22м3, морського базування "Калібр" та ударними дронами "Shahed-136/131", — йдеться в повідомленні.

Десять літаків стратегічної авіації здійснили пуски 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 із Каспійського моря. Крім того, вісім бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3 завдали ударів 9 ракетами Х-22 з північного, південного та східного напрямків.

Також з акваторії Чорного моря окупанти здійснили пуски двох крилатих ракет морського базування "Калібр". З півдня противник атакував двома іранськими ударними дронами "Shahed-136/131".

"За результатами бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони збиті всі 40 крилатих ракет Х-101/Х-555, одна крилата ракета "Калібр" та два ударні дрони "Shahed-136/131", — повідомили у ПС.

Уточнюється, що ракети Х-22 російські терористи направили у напрямку Дніпра та Кривого Рогу.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня вибухи лунали у Києві, Дніпрі, Харкові, Кропивницькому та Одесі. У столиці загинули троє людей, ще вісім людей травмовано. 24 особи врятували співробітники ДСНС. Тіла двох жертв ще не ідентифіковані. У Солом’янському районі на багатоповерхівку впали уламки збитої російської ракети. Руйнування торкнулися трьох поверхів, спалахнула пожежа. У Дніпрі постраждали 8 людей, серед них двоє дітей.