На війні загинув батько чотирьох дітей: на фронт не брали, але пішов добровольцем

Читать на русском
Автор
1028
В’ячеслав Анопрієнко загинув за Україну
В’ячеслав Анопрієнко загинув за Україну. Фото Колаж

Чоловіка не залишали думки, що він потрібен на фронті

Щодня у війні з російськими окупантами гинуть захисники України — під час виконання бойового завдання у районі Старомайорського Донецької області обірвалося життя 43-річного батька чотирьох дітей із Чернігова В’ячеслава Анопрієнка. Він хотів вступити до лав ЗСУ з перших днів повномасштабного вторгнення росії, але спочатку його не брали через дітей.

Про це розповіло видання "Суспільне.Чернігів".

"Щойно почалася війна, він пішов у військкомат. Його не взяли, сказали: "У тебе четверо дітей, ми таких не беремо", — розповіла тітка героя.

Проте, за словами дружини В’ячеслава, чоловіка не полишали думки, що він потрібен на фронті. На службі вже був його молодший брат, і чоловік просто не міг сидіти вдома.

"Наташо, ти розумієш, що там хлопці без ротації?" — "Розумію". — "Наташа, ти розумієш, що їм потрібна допомога?" — "Розумію". — "Наташа, ну ти розумієш, що якщо не я, то хто?" Кажу: "Розумію. Слава, а як ми?" — "Ти сильна, ти впораєшся". Це були його слова", – розповідає вона.

В’ячеслав пішов на війну у березні 2023 року

Жінка додала, що остаточне рішення чоловік ухвалив після розстрілу окупантами українського Героя Олександра Мацієвського. В’ячеслав Анопрієнко пішов служити добровольцем у березні.

"Прокидаємось одного ранку, я складаю їжу, сама йду на роботу, і Слава теж. Сідаємо в маршрутку, їдемо. Рюкзак він бере на плечі, я їду далі, а він виходить на військкоматі. Ось так і пішов", — розповіла вона.

Воїн служив у 88-му окремому батальйоні морської піхоти

В’ячеслав служив у 88-му окремому батальйоні морської піхоти, вони щодня спілкувалися із дружиною. Вранці 13 червня вони мали останню розмову — увечері чоловік не написав і не подзвонив. Дуже болісно загибель батька сприйняли діти.

"Я боялася, чесно, не знала, як сказати. Спочатку Максиму сказала. Він не плакав, може, просто не усвідомлював. Тримався, а потім заходжу до нього в кімнату, а він лежить і реве у подушку. Ну а дівчата плакали: "Мамочка, ні! Мамо, цього не може бути!", — розповіла жінка.

Воїна поховали у Чернігові

Як повідомляв "Телеграф", у боях із окупантами загинув український захисник Назар Матлак з міста Борщів Тернопільської області. До війни він працював у видавництві, випустив десятки бестселерів та був учасником Майдану.