Війна — день 480: ЗСУ не дають росіянам просунутися і локально контратакують

Читать на русском
Автор
22223
Бої за Україну тривають 480 днів
Бої за Україну тривають 480 днів

Оперативно про головне 18 червня

Україна продовжує відбивати широкомасштабне російське вторгнення 480 днів. Окупанти зосереджують свої зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де тривають важкі бої. Також росіяни не припиняють обстрілювати з артилерії та бомбардувати авіацією українські населені пункти.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 18 червня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Зеленський заявив, що цей тиждень був дуже важливим для українських наступальних дій і подякував українським воїнам.

"Завершується цей тиждень – дуже важливий для нас усіх тиждень: для нашої оборони, для наших кроків уперед – для наших наступальних дій. І саме час подякувати всім нашим воїнам, тим, хто відзначився саме цього тижня", — сказав він у відеозверненні.

За словами президента, Таврійський напрямок "найбільш жорсткий".

22:00 Внаслідок підриву російськими терористами Каховської ГЕС загинули 17 людей, заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. "Загинуло 17 людей. З них 13 — внаслідок утоплення, ще чотири отримали несумісні з життям вогнепальні поранення під час евакуації", — повідомив він і додав, що зниклими безвісти вважаються ще 31 особа.

21:00 Авіація сил оборони України завдала минулої доби сім ударів по районах зосередження особового складу російських окупантів та знищила один зенітно-ракетний комплекс ворога, повідомляє Генштаб ЗСУ.

20:00 Сьогодні пообіді ЗСУ збили ще один російський гелікоптер Ка-52 "Алігатор", повідомляє Генштаб ЗСУ.

19:00 Внаслідок артилерійського обстрілу окупантів міста Білопілля загинули цивільні особи – батько та син, повідомляє Сумська ОДА.

18:00 Руйнування Каховської ГЕС, найімовірніше, міг спричинити підрив підводного проходу до машинного залу, і мали змогу зробити це лише росіяни, пише The New York Times, яке провело власне розслідування.

17:00 Українські військові просуваються під Авдіївкою на Донеччині. Також наші захисники мають успіхи у Запорізькій області, свідчить оновлена карта бойових дій Deepstate.

16:00 Українські військові у нинішніх боях втратили менше ніж 10% техніки, яку передали країни-союзники. Показник може зрости, оскільки втрати є неминучим наслідком наступальних дій, розповів начальник розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Марґо Гросберґ.

15:00 російські воєнкори пишуть, що ЗСУ завдали удару по штабу 80 бригади вс рф під Генічеськом.

14:00 У російському Брянську потужна пожежа — там спалахнув недобудований госпіталь для військових.

13:00 НАТО ухвалить пакет довготривалої допомоги Україні на літньому саміті у Вільнюсі. Він покликаний привести Україну до стандартів Альянсу, сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг у коментарі Welt.

12:00 ЗС рф відійшли з населеного пункту П'ятихатки Запорізької області, — повідомляють російські воєнкори.

11:00 Українські захисники знищили ворожий склад боєприпасів на окупованій території Херсонської області. Сталося у Генічеському районі. Це підтвердив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ви бачили палаючі склади боєприпасів. Вже командувач подякував хлопцям за гарну роботу. Менше боєприпасів — більше вогню", — сказав Ігнат.

10:00 Російські окупанти за добу випустили 467 снарядів з артилерії, мінометів, авіації, РСЗВ та безпілотників по Херсонській області, вбили цивільну людину.

09:00 Минулої доби ЗСУ ліквідували 650 окупантів

08:00 За добу 17 червня та початок поточної доби 18 червня протиповітряною обороною Повітряних Сил знищено два ворожі ударні вертольоти Ка-52 і 12 ворожих безпілотників.

07:00 Вранці 18 червня вибухи пролунали у тимчасово окупованих Скадовську, Генічеську та Лазурному. Є повідомлення про попадання до складу боєприпасів.

Вибух у Генічеську

06:00 Можуть не знати, що таке Patriot: у Повітряних силах висміяли заяву путіна про знищення ЗРК.

05:00 На Чернігівщині окупанти "накрили" мінометним вогнем три населених пункти – ОК "Північ".

03:00 Португальска компанія Tekever підтвердила, що постачатиме Україні свої БПЛА.

01:00 Підсумки 12-го дня ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС: загинуло 16 осіб, зниклими безвісти вважається 31 особа. Підтопленими залишаються 1300 будинків.

00:00 Росіяни продовжують незаконно вивозити українських дітей на територію росії. Окупанти планують депортувати 300 дітей із Запорізької області до Чуваської Республіки, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Про те, що відбувалося 15 червня, читайте у матеріалі: Війна — день 477: ЗСУ атакують за декількома напрямками, а окупанти перекидають війська до фронту

Як були справи 16 червня, можна прочитати в публікації: Війна — день 478: ЗСУ успішно атакують, а росіяни панікують через дефіцит води в Криму

З даними за 17 червня можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 479: росіяни зберігають перевагу в артилерії та авіації, але ЗСУ продовжують наступ