Наздогнала українська ракета: на Запорізькому напрямку ліквідували російського генерала

Читать на русском
Автор
1573
На війні в Україні було ліквідовано Сергія Горячева Новина оновлена 13 червня 2023, 09:42
На війні в Україні було ліквідовано Сергія Горячева. Фото Соцсети

На стику Донецької та Запорізької областей у російських окупантів протягом усього дня була важка ситуація

До списку ліквідованих окупантів додався ще один начальник штабу 35-ї загальновійськової армії генерал-майор Сергій Горячев. Він загинув у Запорізькій області внаслідок ракетної атаки.

Інформацію про це публікує Telegram-канал Baza, посилаючись на слова російського "військкора" Юрія Котенка.

"Генерал-майор очолював російський контингент у Придністров’ї, командував 201-ю військовою базою в Таджикистані, а також навчальним центром у Хабаровську. Вступивши до СВО (повномасштабна війна в Україні, — Ред.) командиром 5-ї окремої танкової бригади, "виріс" до заступника командувача 35-ї загальновійськової армії (з отриманням звання генерал-майора), був призначений начальником штабу армії", — йдеться у повідомленні.

Варто відзначити, що 5-а танкова бригада в березні 2022 року чинила звірства на Київщині, зокрема в Бучі та Ірпені.

Зазначається, що протягом усього вчорашнього дня, 12 червня, росіяни мали важку обстановку вздовж лінії бойового дотику, на Врем’євському виступі на стику Донецької та Запорізької областей.

Народний депутат від "Слуги народу" Юрій Мисягін у своєму Telegram-каналі додав, що на Запорізькому напрямку вчора було ліквідовано не лише Горячева, а й ще низку офіцерів.

Водночас Baza пише про те, що в Курській області було поранено начальника одного зі штабів саперного полку. 12 червня 53-річний підполковник настав на міну під час контролю за роботами з обладнання протитанкового рову у Коренівському районі області. Його госпіталізували із мінно-вибуховою травмою.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на Бахмутському напрямку українські військові ліквідували двох високопоставлених російських окупантів.