"Задонатили" для ЗСУ: автомобілі зрадників медведчука та Козака тепер працюватимуть проти окупантів

Читать на русском
Автор
842
машини родичів віктора медведчука та Тараса Козака передали ЗСУ
машини родичів віктора медведчука та Тараса Козака передали ЗСУ. Фото Колаж "Телеграфу"

Загальна вартість авто становить понад 1 млн доларів

Заарештовані автомобілі родичів віктора медведчука, звинуваченого в держзраді, та його правої руки Тараса Козака, який втік до росії ще до початку повномасштабної війни, було передано Збройним силам України.

Про це сьогодні, 12 червня, повідомили у Telegram-каналі Державного бюро розслідувань.

Так, співробітники ДБР передали їх на потреби однієї з бригад однієї з бригад Збройних сил України 17 заарештованих автомобілів, загальна вартість яких становить понад 1 млн доларів. З них: 12 вантажівок, автокран, мікроавтобус, фургон та два позашляховики.

Зазначається, що ці транспортні засоби належали підприємству родичів віктора медведчука та Козака, причетних до фінансування збройної агресії Росії проти України.

"Вони також є суб’єктами кримінального провадження з незаконного видобутку піску у двох кар’єрах у Львівській області, в рамках якого у квітні 2022 року на автомобілі було накладено арешт", — йдеться у повідомленні.

Наразі співробітникам ДБР вдалося домогтися, щоб ці машини були передані українським військовим та допомогли у боротьбі з ворогом.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що медведчук, сам того не бажаючи, допоміг українській спецслужбі. Американський вертоліт Bell 427, який раніше належав колишньому нардепу та зраднику, був помічений в авіапарку Головного управління розвідки Міністерства оборони України.