У Зеленського пояснили, як підрив Каховської ГЕС позначиться на контрнаступі

Читать на русском
Автор
4207
Контрнаступ може бути скориговано
Контрнаступ може бути скориговано. Фото Генштаб ЗСУ

Підривом ГЕС окупанти намагалися створити перешкоди на шляху наступу ЗСУ

Ситуація з підривом Каховської гідроелектростанції на Херсонщині може спричинити внесення корективів у контрнаступ Збройних сил України.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі Breakfast Show.

"Я думаю, що корективи в будь-якому випадку будуть внесені, але вони завжди вносяться під час масштабних дій. Корективи вносяться від зміни ситуації по лінії фронту та окупованих територіях. Відповідно, сценарні стратегії коригуються", — сказав він.

З його слів, стратегічно це нічого не змінить. Але водночас такі дії російських загарбників лише спонукають бажання скоріше деокупувати Україну.

Радник голови ОП також додав, що до події з гідроелектростанцією в Херсонській області може бути причетна 205 мотострілецька частина збройних сил росії.

Також на своїй сторінці у Twitter Подоляк підкреслив, що загарбники намагаються створити перешкоди на шляху настання Збройних сил України.

"росія підірвала дамби Каховської ГЕС. Мета очевидна: щоб створити непереборні перешкоди на шляху наступаючих ЗСУ; щоб перехопити інформаційну ініціативу; щоб пригальмувати справедливий фінал війни. На величезній території буде знищено все живе, зруйновано багато населених пунктів, завдано колосальної шкоди..." — зауважив він.

Зазначимо, що подія з підривом станції сталася в ніч проти 6 червня. Після цього російські пропагандисти почали звинувачувати у знищенні ГЕС Україну, заявляючи, що удару нібито завдали ЗСУ з РСЗВ "Вільха". В Укргідроенерго тим часом кажуть, що відновленню Каховської ГЕС не підлягає.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на Херсонщині оголошено евакуацію людей у зв’язку з підривом гідроелектростанції. Глава ОВА Олександр Прокудін детально пояснив, з яких районів і куди везтимуть місцевих мешканців.