"Перемога залежить від українців": міністр оборони Швеції назвав три головні проблеми окупантів

Читать на русском
Автор
Міністр оборони Швеції Пол Юнсон
Міністр оборони Швеції Пол Юнсон. Фото Wikipedia

Швеція вже передала Україні зброї на суму 1,5 мільярда євро, включаючи танки, БМП, артилерійські системи, і продовжуватиме підтримку

Російські окупанти втрачають боєздатність, у них слабке командування та низький моральний дух. Їм протистоїть вмотивована українська армія і тому саме Україна вирішуватиме, чи потрібні їй переговори з росією.

Таку думку висловив Міністр оборони Швеції Пол Юнсон в інтерв’ю польській газеті Wyborcza.

"Ми спостерігаємо, що боєздатність збройних сил росії не підвищується. Ми бачимо слабкість російського командування, серйозні проблеми з логістикою, низький моральний дух солдатів. Це посилюється винятковим опором України та можливостями української армії. А також всебічною підтримкою, яку Захід надав Україні", — констатував він.

У той же час Пол Юнсон застеріг від недооцінки або приниження значення росії. Оскільки у довгостроковій перспективі рф залишиться загрозою для регіону.

"Дуже ймовірно, що вона поповнить втрати, понесені під час боїв в Україні, і адаптується до змін, які відбудуться в результаті вступу Швеції та Фінляндії до НАТО. Ось чому нам потрібно постійно інвестувати в оборону. Швеція має намір зробити саме це", — зазначив глава Міноборони Швеції.

На запитання, чи вірить він, що війна закінчиться цього року після успішного українського наступу, Пол Юнсон відповів, що це залежить від українців.

"Вони вирішать, чи воюватимуть з росією чи почнуть з нею переговори. Швеція підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми підтримуватимемо їх, коли вони прагнуть відновити контроль над кордонами 1991 року, і ми підтримуватимемо Україну у військовому відношенні. На сьогоднішній день ми передали зброї на суму 1,5 мільярда євро, включаючи танки, БМП, артилерійські системи", — резюмував він.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Швеція погодилася навчити бригаду українських бійців чисельністю від 3 до 5 тисяч солдатів на сучасній західній техніці, але робила це цілком таємно.