Він уже допомагав завершити одну війну: хто очолить мирну місію Ватикану щодо України

Читать на русском
Автор
1386
Кардинал Маттео Дзуппі
Кардинал Маттео Дзуппі. Фото vaticannews.va

Ватикан вважає, що мир між Україною та росією можливий

Ватикан визначився із тим, хто проводитиме мирну місію в Україні. Цю роботу Папа Римський доручив кардиналу Маттео Дзуппі.

Про це повідомляє Vatican News. Мирна місія "покликана сприяти зменшенню напруженості в українському конфлікті". Кардинал Маттео Дзуппі також є Архиєпископом Болоньї і Президентом Італійської Єпископської Конференції. У Ватикані сподіваються, що місія "зможе започаткувати шляхи миру, від яких Святіший Отець не відступався ніколи". Кардинал Дзуппі має очолити місію "за погодженням з Державним Секретаріатом". Напередодні Ватикан заявив, що терміни та особливості місії ще опрацьовуються.

Маттео Дзуппі 67 років. Кардиналом він став у 2019 році. В нього є досвід роботи в умовах воєнного конфлікту — він був одним із посередників переговорів у Римі, які тривали два роки, але все ж таки допомогли припинити громадянську війну у 1992 році в Мозамбіку. Його за це зробили почесним громадянином країни.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Маттео Дзуппі може стати посланцем Ватикану в Україні. В росію можуть заслати префекта декастерії у справах Східних церков архієпископ Клаудіо Гуджеротті. Нагадаємо, нещодавно Папа Римський зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.