Чому росіяни відновили нічні удари по Україні: у ЗСУ дали відповідь

Читать на русском
Автор
620
Юрій Ігнат та Наталія Гуменюк прокоментували нічні атаки по Україні
Юрій Ігнат та Наталія Гуменюк прокоментували нічні атаки по Україні. Фото Колаж "Телеграфу"

Основними цілями ворога є військові, інфраструктурні об’єкти, оборонні підприємства та військова техніка

Російські окупанти продовжують атакувати Україну ракетами та дронами, а нічний час для цього загарбники обирають невипадково. Однак після відновлення масованих ударів по українських містах жодних змін у тактиці ворога не було помічено.

Про це повідомила речниця пресцентру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк під час телемарафону.

Вона зазначила, що атакувати Україну вночі — улюблена справа росіян на цьому етапі. Оскільки виявити повітряну мету ворога складніше, окупанти таким чином намагаються виснажити українську ППО.

"Справді вночі трохи важче виявляти цілі, спроби внести розкол у суспільство в очікуванні того найактивнішого розвитку подій на лінії фронту та спроби розхитати внутрішній стан у країні — Де ж воно? Де ж та перемога", — зазначила Гуменюк.

Подібні події Україна вже переживала, коли всі чекали на звільнення Херсона.

"Дуже довго і часто питали, коли ж ви візьмете Херсон. Усьому свій час. І треба розуміти, що у військовій справі є моменти, коли зберігається абсолютна тиша, щоб потім були позитивні результати такі, на які ми очікуємо", — додала вона.

Водночас речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат у коментарі РБК-Україна заявив, що тактику ракетних обстрілів по нашій країні росія не змінила. Як і раніше, її основними цілями є військові, інфраструктурні об’єкти, оборонні підприємства та військова техніка.

"Помилково говорити про те, що ворог змінив тактику ракетних атак. Можна говорити про зміну вектора атак, інтенсивності, характеру цілей", — наголосив Ігнат.

Ворог намагається розосередити увагу нашої протиповітряної оборони, роблячи комбінації різних способів поразки. Наприклад, як у ніч проти 19 травня, загарбники запустили дрони та ракети.

"Наразі росіяни мають певні цілі, кожна має свій пріоритет — це наші військові об’єкти, об’єкти критичної інфраструктури, важливі стратегічні об’єкти, оборонні підприємства, склади, скупчення військ і особливо західна техніка і боєприпаси", — підсумував Юрій Ігнат.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що під час нічної атаки по Україні в ніч на 19 травня російські окупанти запустили по наших містах понад 20 дронів та шість ракет. У Повітряних силах України розкрили подробиці цієї події.