"Перші слова – ім'я дружини": медики дивом врятували героя, якому куля влучила в мозок (фото)

Читать на русском
Автор
5254
"Перші слова – ім'я дружини": медики дивом врятували героя, якому куля влучила в мозок (фото) Новина оновлена 30 травня 2023, 18:02

Воїн уже збирає речі для проходження реабілітації

В Україні триває повномасштабна війна з росією, на якій наші герої віддають своє життя та здоров’я за батьківщину, а інші українці не менш героїчно борються за кожне життя, рятуючи захисників. Одна з таких історій порятунку сталася у Дніпрі.

Про це розповів директор обласної лікарні імені Мечнікова Сергій Риженко.

Він розповів про історію 41-річного захисника із Житомирщини, який захищав Україну на фронті з перших днів російського вторгнення. Життя героя і батька перекинулося в одну мить, коли ворожа куля потрапила йому прямо в голову.

"Вона (куля — Ред.) зайшла у скроню, пройшла через мозок і застрягла в потилиці", — повідомляє Риженко.

На щастя, наші герої мають не менш героїчних "ангелів-охоронців" — медики. Вони на чолі з Андрієм Сірком та спільно з американським професором Рокко Армондо провели унікальну п’ятигодинну операцію і в результаті врятували життя воїну.

"Перші слова після операції: Неля — ім’я дружини. Потім почав згадувати номер телефону. Далі цілодобово тримав її обома руками, боячись відпустити", - розповідає лікар.

Зараз, воїн разом із дружиною збирає речі, щоб їхати до Києва на реабілітацію, а лікарі-нейрохірурги віддали йому кулю, як амулет захисту від ворогів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на фронті загинув ветеран спецназу армії США.

Також ми повідомляли, що на фронті загинув молодий український воїн.