Ворог вдарив ракетами по Тернополю: двох людей поранено, у місті спалахнула пожежа (оновлено)

Читать на русском
Автор
5695
Пожежа після обстрілу росією міста (архівне фото)
Пожежа після обстрілу росією міста (архівне фото)

Ракета попала у складські приміщення, які належать комерційним підприємствам та релігійній організації

В ніч на суботу, 14 травня, російський ворог завдав ракетного удару по Тернополю, внаслідок якого поранення отримали дві людини. У місті спалахнула пожежа.

Про це повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

"Травмовані двоє цивільних. Попередньо осколкові поранення та опіки. Постраждалі перебувають у медичних закладах. Їм надається вся необхідна допомога", — заявив він.

За словами губернатора, є потрапляння до складських приміщень, які належать комерційним підприємствам та релігійній організації. На місці події працюють пожежники, спалах ще не ліквідовано повністю.

"Всю ніч на місці події будуть перебувати фахівці. Прошу всіх мешканців Тернопільщини в жодному разі не перебувати біля місця загоряння", — додав Труш.

Близько 5 години ранку він написав, що в області знову пролунав вибух під час повітряної тривоги.

"У Тернопільській області чути звуки вибухів. Будьте в укриттях. Не публікуйте фото відео та не коментуйте напрямки. Тримаємося!" – наголосив він.

Згодом чиновник уточнив, що під час другої повітряної тривоги ворог знову атакував цивільні об'єкти області.

"Зафіксовано приліт крилатих ракет. Фахівці прибули на місце події та зафіксували руйнування двох та пошкодження дванадцяти дачних будинків. Пожежу, що виникла на місці, — одразу ліквідували. Також уламками ракет пошкоджено цивільні торгові та господарські об'єкти та 9 вантажних автомобілів. Постраждалих від цієї надзвичайної події немає", — додав він.

Нагадаємо, що на обстріл рідного міста відреагували учасники Євробачення 2023 від України, група TVORCHI. "Люди з усього світу вкотре переконалися, що Росія — країна-терорист", — написали вони у соціальній мережі.

Також стало відомо, що у Києві та області заявили про роботу сил ППО, також у Київській ОВА попередили про ракетну загрозу.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що після ракетного удару по Тернополю TVORCHI особливим жестом підтримали рідне місто.