Окупанти в паніці заявляють про наступ ЗСУ майже по всьому фронту (карта)

Читать на русском
Автор
8507
У Генштабі ЗСУ поки що ніяк не прокоментували інформацію про нібито початок контрнаступу
У Генштабі ЗСУ поки що ніяк не прокоментували інформацію про нібито початок контрнаступу. Фото Генштаб ЗСУ

Російські воєнкори масово почали повідомляти про нібито наступ ЗСУ та спроби форсувати Дніпро. Інформація офіційно не підтвердженає

Після заяви ватажка ПВК "Вагнер" евгенія пригожина про те, що росіяни масово тікають з позицій у Бахмуті, російські пропагандисти в четверг, 11 травня, ввечері почали масово заявляти про те, що ЗСУ нібито пішли у контрнаступ. Російські воєнкори та інші рупори кремля заявляють про те, що українська армія намагається атакувати одразу на кількох ділянках фронту. У Генштабі ЗСУ цю інформацію не коментують. Цілком можливо, що це чергове "вкидання" російського ІПСО.

Так, увечері 11 травня, як за командою, частина пропагандистських Telegram-каналів почала публікувати "тривожні" повідомлення про те, що контрнаступ ЗСУ вже розпочався. Надходять повідомлення про те, що ЗСУ готують десантну операцію в Херсонській області з району Берислава, на Оріхівському напрямку росіяни заявили про нібито застосування "хімічної зброї ЗСУ", а на околицях Харкова помітили колони з технікою, зокрема й західною.

Пропагандисти настільки бояться контрнаступу ЗСУ і на стільки не впевнені у власній армії, що навіть припускають, що українські солдати можуть зайти в Білгородську область.

Отже, про що заявляють пропагандисти:

  • ЗСУ пішли в атаку під Майорськом (Донецька область), де активні бої йдуть із самого ранку 11 травня. Солдати російської армії намагаються протистояти українській армії.
  • Армія України має намір форсувати Дніпро у районі Берислава, щоб перебратися на лівий берег Херсонської області до Каховки та Нової Каховки. Поблизу Берислава, за словами пропагандистів, спостерігається скупчення десантних катерів.
  • У Запорізькій області поблизу населеного пункту Оріхів нібито ЗСУ застосували "хімічну зброю" і після одного вдиху окупанти втрачають свідомість.
  • У Харкові на об'їзній дорозі помічені колони танків, у тому числі й західних, які прямують у бік кордону з росією. Росіяни припускають, що Україна вирішила "загострити ситуацію на північному фронті". Воєнкори припускають, що ЗСУ можуть загрожувати Білгородській області або спробують перерізати шляхи постачання окупаційних військ на Сватівському напрямку.
  • ЗСУ нібито намагаються оточити Бахмут із флангів. На певних ділянках їм вдалося зайняти рубежі.
Одна з карт-"планів наступу ЗСУ", що публікуют росіяни

Ще більше істерики нагнітає терорист ігор гіркін-стрєлков. За його "стратегічним баченням", ЗСУ взагалі перейдуть кордон з рф і захоплять населені пункти у Брянській, Білгородській та Курській областях:

Важливо зазначити, що ця інформація не є перевіреною та може бути черговим "вкидом" російської ІПСО. У Генштабі ЗСУ цю інформацію ніяк не коментують, а 9 травня секретар РНБО Олексій Данилов повідомляв, що остаточного рішення про терміни контрнаступу та основні напрямки ще не прийнято. Також нагадаємо, що в ЗСУ закликають громадян не фотографувати, не знімати та не обговорювати в соцмережах переміщення колон військової техніки та особового складу Сил оборони. За актуальною обстановкою на фронті можна слідкувати на інтерактивній мапі DeepState, а також слід вірити лише інформації з офіційних джерел — Генштабу ЗСУ, Офісу президента, Командування Сухопутних Сил, Командування повітряних сил, Головнокомандувача ЗСУ та інших.

Також і моніторингові групи, які оновлюють і публікують актуальні мапи фронтів, не дають ніяких даних про "наступ ЗСУ": у них якраз відмічені спроби росіян атакувати станом на сьогоднішній день.

Також і в останньому зведенні Генштабу ЗСУ (станом на 18:00) йдеться про наступальні дії окупантів на п'яти напрямках: "Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби ворог здійснив понад 30 атак на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар’їнка".

До речі, у соцмережах українці та росіяни по-різному реагують на цю інформацію. Перші сміються і жартують, а другі — дуже панікують.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз не кращий час для контрнаступу ЗСУ. За словами українського лідера, зараз українська армія має необхідне озброєння для наступу, але є одне "але".