Атакували ракетами і дронами: що відомо про наслідки нічного удару по Києву та Одесі (фото, оновлено)

Читать на русском
Автор
11616
Росіяни, схоже, вирішили влаштувати чергові "удари возмєздія"
Росіяни, схоже, вирішили влаштувати чергові "удари возмєздія". Фото Колаж "Телеграфу"

Наші системи ППО відпрацювали дуже продуктивно

Ніч на 4 травня стала неспокійною для жителів одразу кількох регіонів України. Після удару начебто українського БПЛА по кремлю росіяни влаштували масований наліт "шахедів". Особливо дісталося Києву та Одесі, де вибухи і звуки роботи систем ППО можна було чути протягом кількох годин.

Подробиці нічного удару розкрили у Київській міській військовій адміністрації та пресслужбі оперативного командування "Південь". Одразу можна зазначити, що попри величезний наплив ворожих цілей люди не постраждали.

Оновлення від 09:30. У патрульній поліції Києва показали уламки російських дронів і наголосили, що сигнали тривоги не слід ігнорувати — інакше можна отримати травму, коли така махіна впаде.

Нічна атака шахедів на Україну
Деякі частини "шахедів" спеціально блюрять — щоби ворог не знав, якому дрону вдалося дістатися до міста
Нічна атака шахедів на Україну
Автомобілям не пощастило
Нічна атака шахедів на Україну
Уламки вельми великі
Нічна атака шахедів на Україну
Якщо таке прилетить на голову, то може бути лихо

Оновлення від 8:30. Як повідомили у КМВА, деякі уламки збитих ракет та дронів впали у Шевченківському, Подільському та Шевченківському районах. Є незначні пошкодження авто та дороги.

За даними очільника КМВА Сергія Попка, нинішня атака стала вже третьою з початку травня. Росіяни використали як іранські дрони, так і ракети, найімовірніше, балістичні.

"За попередньою інформацією, в повітряному просторі Києва силами нашої ППО усі ворожі ракети та БПЛА були знищені!" — зазначив чиновник, додавши, що начебто обійшлося без жертв серед мирних громадян і руйнувань інфраструктури.

Уламки окремих ворожих ракет та дронів можуть знаходити в окремих районах столиці, але серйозної шкоди вони не завдали. При цьому оперативні дані оновлюються.

В ОК "Південь" зазначили, що Одеську область цієї ночі атакувало одразу 15 "Шахедів". 12 із них успішно були ліквідовані протиповітряною обороною. На жаль, одразу три дрони поцілили по гуртожитках одного із одеського навчальних закладів.

Після влучання спалахнула пожежа, але її вдалося оперативно загасити. Постраждалих нема.

Також військові публікують фото, котрі підтверджують "сакральність" нічної атаки — росіяни запускали по Україні БПЛА із написами "За москву! За кремль!"

Одеса атака БПЛА сьогодні
За що б іще ото мстилися росіяни, ага?

Нагадаємо, що від початку травня росіяни регулярно влаштовують нічні обстріли України. Лише минулої доби вони ворог атакував чотири області. В окремих містах зафіксовані прильоти.

Втім, без відповіді ЗСУ ворога не лишають. Так, 4 травня чергова "бавовна" стала причиною пожежі нафтозаводу на Кубані.