"Я б сказав усім, що про них думаю": Зеленський прокоментував витік документів Пентагону

Читать на русском
Автор
2889
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото telegraf.com.ua

Справжність документів український лідер не підтвердив

Про витік секретних документів розвідки США президент України Володимир Зеленський дізнався з новин. Він зазначив, що це погана історія, як для України, так і США.

The Washington Post цитує слова українського президента, що це не вигідно репутації США чи Білого дому. У опублікованій частині інтерв’ю зазначається, що витік даних став причиною "тертя" між США та Україною.

Деякі українські чиновники зазначили, що оприлюднення даних може призвести до зменшення кількості розвідданих, якими ділиться Україна з США. Однак деяка інформація у витоку вказує на те, що США шпигували за Зеленським і не тільки.

У інтерв’ю український президент зазначив, що висвітлення його особистих почуттів щодо цього не варте потенційної шкоди підтримці від США. Зеленський сказав, що якби це була його війна проти російського президента і на полі бою їх було двоє "я б сказав усім, що про них думаю. Але тут історія трохи інша. Ми всі відповідальні".

Зеленський також нагадав, що не вперше дані його розмов публікуються без дозволу, згадавши ситуацію з Дональдом Трампом. Він також назвав цей виток "телевізійним шоу", яке зіграло на руку росії. "Для нас усе, що так чи інакше інформує ворога заздалегідь, для нас однозначно мінус. Я не бачу тут ніяких переваг", — цитують його слова журналісти. Зазначимо, що президент ані підтвердив, ані спростував справжність документів.

Раніше "Телеграф" публікував думку міністра оборони України Олексія Резнікова. Він зазначив, що в "зливі" є як правдиві, так і не правдиві документи, однак всі вони вже втратили актуальність.