Не так, як на Харківщині: експерт пояснив, чим відрізнятиметься новий контрнаступ ЗСУ

Читать на русском
Автор
871
Яким буде контрнаступ ЗСУ
Яким буде контрнаступ ЗСУ. Фото Міноборони України

ЗСУ не зможуть повторити своєї блискучої операції під час найближчого контрнаступу

ЗСУ не зможуть повторити операцій, які були проведені у Херсонській та Харківській областях, оскільки тоді противник вимушено відвів свої сили для просування на іншому напрямку. Таким чином, анонсований контрнаступ буде іншим.

Про це у своїй колонці на сайті "Еспресо" написав український журналіст та військовий експерт Сергій Згурець.

За його словами, під час штурму зазначених областей ворог не розрахував своїх сил, чим скористалася українська армія і завдала ворогові колосальних втрат.

"Коли війська стояли на Правобережжі, вони не рухалися ні в східному, ні в південному напрямку, все завмерло. І тільки коли були виведені війська з Правобережжя, вони посилили східний фронт у Бахмута і тоді вже пішло просування.

Противник вимушено відвів сили для того, щоб досягти успіху на якомусь напрямку. І зараз цей напрямок – Бахмут. Тому такого вже не буде, у ворога укріплено оборону", — вважає експерт.

Він також зазначив, що під час визволення Харківської області ЗСУ пішли на авантюру.

"Було прорвано першу лінію оборони, ворог недооцінив нас, не думав, що ми переходитимемо в наступ. Там стояли в основному війська так званої "ДНР", вони не витримали опору. І коли планувалася ця операція, українці розраховували взяти Балаклею і трохи за нею, але фронт посипався, і ЗСУ скористалися ситуацією. Ворог це вже все розуміє. Тепер потрібно ще краще планувати", — додав він.

Згурець наголосив, що контрнаступ не може стати відповіддю на наступ ворога. Контрнаступ — це удар по наступальним підрозділам супротивника.

"Саме зараз відбувається знищення наступального потенціалу ворога – на Бахмут, наприклад. Так само – на Запоріжжі, за допомогою високоточного озброєння. І в Херсонській області теж знищується техніка досить високими темпами. І коли цей потенціал буде знищено, буде зроблено аналіз та обрано шлях, напрямок удару", — завершив він думку.

Раніше "Телеграф" писав, що росіяни здійснили чергову атаку по Україні ракетами, але нашим силам ППО вдалося збити майже всі.