Коли почнеться контрнаступ ЗСУ: Резніков назвав дві умови

Читать на русском
Автор
1703
Резніков розповів про терміни початку контрнаступу
Резніков розповів про терміни початку контрнаступу. Фото Facebook

Стало відомо, коли ЗСУ можуть розпочати контрнаступ

Україна вже зараз готова до початку масштабного контрнаступу ЗСУ, але на даний момент цьому заважають погодні умови, а також військові чекають на рішення від командування армією.

Про це під час прес-конференції 28 квітня заявив міністр оборони України Олексій Рєзніков.

За словами міністра, Україна вже отримала сучасне озброєння, але ще один важливий момент — навчити наших захисників ним користуватися.

"Підготовка завершується, крім зброї та техніки ще належить її навчити нею користуватись наших військових. Ми дуже сучасні системи отримали, особливо в частині броньованого кулака. Я вам нагадаю, що окрім танкової коаліції, в яку входять насамперед Leopard 2+ Challenger, трохи пізніше приїдуть Leopard 1", — сказав Резніков.

Глава Міноборони також наголосив, що танки Abrams незабаром мають прибути в Україну, але у найближчому контрнаступі вони участі не візьмуть.

Також Резніков зазначив, що ЗСУ вже отримали велику кількість броньованих машин різного типу, серед яких Bradley, Marder, Stryker та C90.

"Якщо у глобальному сенсі, у високому процентному режимі ми готові, далі питання за Генеральним штабом, командуванням. Як тільки буде воля божа, погода та рішення командирів — ми це зробимо", — заявив Резніков.

Раніше "Телеграф" писав про те, що думають про затримку у початку контрнаступу ЗСУ у Європі.