Наліт "Шахедів" на Одесу: військовий експерт побачив дивну річ і запропонував пояснення

Читать на русском
Автор
8463
Наслідки удару по Одесі
Наслідки удару по Одесі

Російські удари малоефективні, але окупанти продовжують їх завдавати

Мирна Одеса продовжує ставати ціллю російських атак. Останній наліт дронів показав малу ефективність, але досить дивну закономірність.

Виходячи з усього вищесказаного, військовий оглядач і блогер "Злий одесит" Олександр Коваленко зробив припущення, чому так відбувається і коли чекати наступної можливої атаки.

Як уже відомо, росія в ніч на 19 квітня випустила по Одесі 12 дронів-камікадзе Shahed-131/136. При цьому, за даними військової влади, 10 із них вдалося перехопити українській ППО.

Коваленко зазначає: через рік війни не дивно, що влучання припали на мирні об’єкти, проте в цьому нальоті дивності все ж таки є. Йдеться про їхню періодичність, що може говорити про системний підхід армії супротивника.

"Це вже другий наліт, менш, ніж за місяць і з періодичністю у два тижні. Попередній пройшов у ніч з 3 на 4 квітня 17 дронами, з яких 14 збили, а частина, що прорвалися через ППО, влучили в дивні об’єкти, якщо розсудливо розцінювати цілі для ударів. Ефективність нинішнього ж нальоту по Одесі склала менш як 10%. Прорвати систему ППО змогли не лише всього два дрони, попри їхню хвилеподібність запуску і спробу виснажити оборону першим заходом, але й об'єкти, по яких були завдані удари… Кхм. А тому, менш як 10%", — зазначає він.

Військовий оглядач вважає, що практично тилова Одеса, яка не має жодного впливу на підготовку контрнаступу і не відіграє ролі на театрі воєнних дій, стає центром уваги для російських атак дронами з таких причин:

"Абсолютно не секрет, що в місті багато проросійськи налаштованих персонажів, які постачають своїм кураторам розвідувальну інформацію. Періодично СБУ їх відловлює, але корисних ідіотів та усвідомлених зрадників все одно багато.

Можливо, через дефіцит професійних кадрів, одержувана російськими окупантами інформація несе дуже сумнівну цінність, але її все одно використовують для завдавання, схоже, вже системних ударів, посередньої ефективності з … хаотичності прийняття рішень?", — припускає Коваленко, додаючи, "якщо ці нальоти дійсно матимуть системний характер, то не виключається, що в не меншій кількості дронів може бути загроза нальоту на початку травня. Як бачимо, вони застосовують не менш як 10 дронів. З урахуванням дати 2 травня РОВ (російські окупаційні війська — Ред.) можуть здійснити наліт за добу до або після цієї дати".

Нагадаємо, раніше ми писали, що окупанти обстрілювали Україну навіть у ніч на Великдень — зруйнували церкву в Запорізькій області та вбили двох підлітків на Миколаївщині.