Козаки і ковбої братаються: старший радник Конгресу США пояснив, у чому українці та американці однакові

Читать на русском
Автор
Війна за незалежність згуртувала українців та американців
Війна за незалежність згуртувала українців та американців. Фото Колаж "Телеграфу"

Україна та Америка мають досить високий рівень ідентичності, переконаний Массаро

Нема більш схожих країн у світі, аніж Сполучені Штати Америки та Україна. Обидва народи цих держав стали "продуктами" війн за незалежність із великими імперіями.

Про це в інтерв'ю для "Української правди" розповів старший політичний радник Гельсінської комісії США Пол Массаро, зазначивши, що у випадку Америки, жителі її країни свого часу вимушено виборювали свою незалежність у війні з Британською імперією, тоді як українці робили те саме із Російською імперією.

За його словами, Україна та Америка мають вкрай високий рівень ідентичності: "І ми також люди, які розсувають рамки, знаєте, "ковбої та козаки" – культура свободи глибоко вкорінена в кожному з нас".

Массаро також додав, що, якщо подивитись на класичну європейську модель держави, яка є чимось на кшталт "етнічна приналежність – релігія – мова", Україна має набагато більш американський стиль ідентичності, заснованої на цінностях.

Також Массаро додав, що у Штатах і в Україні співіснує різноманіття: кілька мов, етносів, релігій, обидві країни мають досить високий рівень толерантності. Водночас вони об'єднані навколо спільних цінностей, а саме свободи і незалежності.

"У цьому сенсі, я думаю, що немає двох більш схожих країн у світі, ніж Сполучені Штати та Україна", — підсумував він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що саме США стали головним союзником України ще з перших днів повномасштабного російського вторгнення і підтримують Київ до сьогодні. Зокрема, лише кількома днями раніше Вашингтон пообіцяв передати ще один пакет військової допомоги для ЗСУ.