Скандальне інтерв’ю комбата "Купола": командування ДШВ озвучило свою позицію

Читать на русском
Автор
4545
Віктор Люльчак прокоментував скандал із Анатолієм Козлом Новина оновлена 23 березня 2023, 18:58
Віктор Люльчак прокоментував скандал із Анатолієм Козлом. Фото Колаж "Телеграфу"

У ДШВ зазначають, що сказане комбатом було його суб’єктивною думкою

У командуванні Десантно-штурмових військ прокоментували скандал навколо командира батальйону 46 бригади Анатолія "Купола" Козла, який в інтерв’ю WP розповів про складну ситуацію на Донбасі та проблеми у ЗСУ після року повномасштабної війни, після чого був переведений на тилову посаду.

За фактом інтерв’ю військовослужбовця було проведено службове розслідування, в результаті якого було встановлено, що для надання такого роду коментарів журналістам йому був потрібний, як мінімум, дозвіл командира бригади. Про це сьогодні на брифінгу 23 березня повідомив заступник начальника штабу командування ДШВ Віктор Люльчак.

"Це була його суб’єктивна думка, я добре знаю її, він хороший командир, він — один із людей, завдяки яким встояв Макарів, хоча це колективна робота. Також він добре виконував завдання у Херсонському напрямку, у Соледарі", — зазначив Люльчак.

Також він додав, що Анатолія Козла було призначено на рівнозначну посаду. Військовослужбовець зможе ділитися із новобранцями своїм бойовим досвідом.

"Ми відстежуємо кожного командира, і вони ростуть. Далі він може стати начальником штабу бригади або його заступником, а може, і командиром бригади. Ми своїх не кидаємо", — пояснив Люльчак.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Анатолій Козел особисто прокоментував скандал довкола його персони після інтерв’ю виданню WP. За словами військовослужбовця, все, що він сказав журналістам, було його суб’єктивною думкою, а не офіційною позицією керівництва ДШВ. "Купол" підкреслив, що своєю критикою хотів, щоб українська армія покращилася, але ніяк не мав наміру втоптувати її в бруд.