Дмитро Красильников став новим командувачем ОК "Північ". Що про нього відомо

Читать на русском
Автор
2548
Дмитро Красильников, Віктор Ніколюк
Дмитро Красильников, Віктор Ніколюк. Фото Колаж "Телеграфу"

Раніше командувачем був Віктор Ніколюк

Генерал-майор Віктор Ніколюк, який керував обороною Чернігівщини, залишив посаду командувача Оперативного командування "Північ".

Ніколюк своєю чергою призначений командувачем підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ. Він був командувачем ОК "Північ" з жовтня 2021 року. 10 березня 2022 року Ніколюку надали звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка".

Новим командувачем ОК "Північ" став бригадний генерал Дмитро Красильников.

"Передав бойовий прапор ОК "Північ" і повноваження командувача в надійні руки бригадного генерала Дмитра Красильникова та приступаю до обов‘язків командувача підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ. Висловлюю слова подяки всім офіцерам, сержантам, солдатам із ким захищав Чернігівщину та Бахмут. Продовжуємо й надалі працювати задля нашої спільної мети — разом до Перемоги", — написав Ніколюк у Facebook.

Дмитрові Красильникову 44 роки, видання "Новинарня" називало його одним "найсвіжіших" бригадних генералів (отримав звання указом президента 10 грудня 2021 року).

Красильников брав участь у звільненні Торецька, Дебальцівській операції, очолював 34-й батальйон територіальної оборони Кіровоградської області.

На початку повномасштабного вторгнення обороняв Харківщину та Горлівський напрямок Донеччини. У 2022 році дві доби відбивався від безперервного штурму окупантів і не пустив російську армію на Харків з Луганської області.

Президент 28 лютого 2022 року нагородив військового звання Героя України та орденом "Золотої Зірки".

Його погляди щодо ролі піхоти, повномасштабного вторгнення, тактику противника і характер бойових дій дивіться у цьому відео:

Як повідомляв "Телеграф", у ЗСУ зробили заяву щодо планів росії щодо ракетних обстрілів. Загарбники продовжують нарощувати присутність ракетоносіїв у Чорному морі.