Збивати поки не можемо: скільки "Кинджалів" росія вже використала проти України

Читать на русском
Автор
598
Ракета "Кинджал"
Ракета "Кинджал". Фото Вікіпедія

"Кинджали" є недешевим "задоволенням", хоча росію це не турбує

Росіяни під час останньої масштабної ракетної атаки на Україну використали свої новітні аеробалістичні ракети "Кинджал", проте це вже не перший випадок їх застосування проти нашої країни.

Спікер Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону розповів, скільки росія вже використала "Кинджалів" у війні проти України.

За його інформацією, з початку повномасштабного вторгнення росія могла використати вже до двох десятків "Кинджалів".

"З початку повномасштабної агресії, безумовно, важко було визначити, що це за тип ракет. Але ось тільки по Вінниці було три прильоти "Кинджалів" за один раз… Вони використали, можливо, до двох десятків "Кинджалів" за цю війну взагалі. Зараз, за даними ГУР, у росіян трохи більше пів сотні таких ракет. А якщо відмінусувати ці шість (випущені під час масованої атаки 9 березня. – Ред.), то вже менше", — говорить Ігнат.

Щодо того, скільки росія може виробляти ще таких ракет спікер Повітряних сил зазначив, що інформація про це суперечлива і сумнівна, єдине, що можна сказати — вони робляться не швидко.

Крім того, зазначає речник, "Кинджали" є недешевим "задоволенням", хоча й ніхто не знає їх вартості. При цьому він додав, що коли йдеться про агресію, росію не надто цікавлять суми, які йдуть на виготовлення знарядь смерті.

Варто зазначити, що для сил ППО України ця ракета поки залишається недосяжною. Як розповів Юрій Ігнат, збивати "Кинджали", "Онікси" та "Іскандери" з їхньою високою швидкістю дуже складно. Більш детально про те, чим відома і чому небезпечна ракета "Кинжал", ви можете прочитати за посиланням.

Нагадаємо, раніше ми писали, що під час масованої атаки росіян на Львівщині ракета впала на житлові будинки.

Також ми повідомляли, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний озвучив деталі масованого удару по Україні.