Танки "Леопард 2" вже в Україні: союзники зробили заяву (оновлено)

Читать на русском
Автор
3695
Танк Leopard 2
Танк Leopard 2. Фото ukrinform.ua

Інформація щодо кількості прибулих бойових машин поки не розголошується

Потужні бойові машини Leopard 2, які Польща раніше пообіцяла передати Києву, вже прибули в Україну.

Про це у п'ятницю, 24 лютого, на відкритті Ради національної безпеки країни повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, пишуть місцеві ЗМІ.

Нагадаємо, що днем раніше один із чиновників польського уряду повідомив агенції Bloomberg, що його країна готова відправити в Україну першу партію з 14 обіцяних танків Leopard 2. Однак поки достеменно невідомо, скільки бойових машин вже прибули до нашої країни.

Також зазначається, що прибуття старшої моделі "Леопардів" стало можливим після інтенсивної лобістської кампанії з Варшави, котра завершилася погодженням Німеччиною поставок найсучасніших танків. Крім того, відповідне рішення ФРН розблокувало й аналогічні зобов’язання Сполучених Штатів Америки та інших європейських союзників передати Україні наявні запаси бронетехніки.

Пізніше прем'єр Польщі Матеуш Моравецький, який зараз перебуває у Києві, уточнив, що йдеться про чотири танки.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у Польщаі виникли проблеми з передачею Leopard 2 Києву. Мова йшла про необхідні запчастини до цього типу озброєння, зокрема їх поставкою як безпосередньо до ФРН, так і до інших країн-союзниць України.