Колони росіян біля кордону? У ЗСУ розповіли, що відбувається на півночі України

Читать на русском
Автор
13433
Сергій Наєв
Сергій Наєв. Фото Скриншот

ЗСУ у повній готовності

При тому, що колони російської армії здійснюють якісь рухи на північному кордоні України жодних змін у їх чисельності та місці дислокації не відбувалося. А все це може свідчити про можливі майбутні провокації.

Щоб прояснити ситуацію, командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв записав відеозвернення.

"На Волинському, Рівненському, Житомирському , Київському, Чернігівському та Сумському напрямках змін у чисельності та місцезнаходженні ворожих сил станом на сьогодні не відбулося. Система ППО у бойовій готовності. Наші воїни несуть бойову службу на всіх позиціях, що їм визначені", — поінформував Наєв. .

Нагадаємо, що 23 лютого на сторінці оперативного командування "Північ" у Telegram з’явилося повідомлення про те, що "Окупанти готують можливі провокації до роковин повномасштабного наступу, швидше за все, метою є звинувачення українських захисників у порушенні територіальної цілісності. Про це свідчать дані розвідки, де зафіксовано рух колон військової техніки у районі кордону з Чернігівською областю без знаків розпізнавання та живою силою, одягненою у піксель, схожий на форму Збройних Сил України".

При цьому там зазначили, що українські війська готові до будь-якого розвитку ситуації і не мають наміру здійснювати будь-які провокації.

Пізніше там оновили повідомлення, в якому уточнили, що "Це попередження про можливі провокації ворога, а не про якісь дії, що відбулися".

Нагадаємо, раніше ми писали, що військовий аналітик описав можливий план кремля на 24 лютого.

Також ми повідомляли про те, що на що чекати від путіна до роковин великої війни проти України.