"Дивні" пожежі в росії та невидимий наступ ворога: 10 головних заяв Буданова у новому інтерв’ю

Читать на русском
Автор
4184
Кирило Буданов
Кирило Буданов. Фото pravda.com.ua

Буданов поговорив із журналістами на актуальні теми

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов дав нове велике інтерв’ю журналу Forbes, в якому, зокрема, розповів про нову атаку росіян, Бахмут, а також головні поразки Україні у війні.

Які основні заяви зробив голова ГУР у розмові з журналістами — читайте у матеріалі "Телеграфа".

Про новий наступ росії

Великий наступ росії, який вони мають на меті, вже триває. Але він так триває, що не всі це навіть бачать, такої якості цей наступ. У них є стратегічне завдання – до 31 березня вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей… Це те, про що вони мріють, їм не вдасться цього зробити.

Про нову хвилю мобілізації у росії, яку ніяк офіційно не оголосять

А хто вам сказав, що її немає. Вона прихована.

Про можливість наступу на Київ

У нас йде відкрита війна. Що дивного, що є така можливість. Крім можливості, ще є реальність. Реальність така, що вони ставлять собі за мету до 31 березня вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей. Відчуваєте різницю: взяти Київ за три дні та вийти колись на якісь кордони.

Про нібито поради від Заходу здати Бахмут

Я хотів би побачити, як таку пропозицію зробили б президенту Франції. Сказати, що у вас проблема, ви залиште місто Марсель, воно ж не таке стратегічне… Ви уявляєте, щоб президенту США сказали б: "Давайте Нью-Йорк тимчасово здамо, так треба зробити"?

Про "снарядний голод" окупантів

Щодо Північної Кореї підтверджених випадків (завезення звідти снарядів) немає. З Ірану завозилась пробна партія, зараз намагаються завезти ще одну партію, вже не пробну, це близько 20 000 снарядів. Це ніщо порівняно з тими цифрами, які використовуються.

Про запаси ракет в росії

У цілому за місяць вони виробляють інколи 20, інколи 22 ракети типу "Калібр". Це ті, які з моря пускають. Близько 15, інколи до 20 доходить, ракет типу "Х-101". Ось чому в кожному залпі кількість ракет зменшується. Інтенсивність обстрілів падає. Спочатку масовані ракетні обстріли були по понеділках, потім раз на вісім днів, тепер – раз на десять днів, два тижні. Вони зменшують кількість ракет і збільшують часовий проміжок.

Про пожежі в росії

Багато з цього не випадковість. Постійно щось горить. Сигналізаційна апаратура на залізних дорогах, вона горить щодня кілька разів, на різних магістралях постійно на 2-3 години, інколи на 5-6 годин, призупиняється на всій ділянці рух. Зрозуміло, що воно не просто так горить… Я б сказав так – гроші роблять дива.

Про три головні військові невдачі України

Я буду казати субʼєктивно. Перша найбільша поразка – тимчасова поразка України в районі Сєвєродонецька. Друга – перший період війни, коли була проламана лінія в районі Волновахи. І третя, це буде загальна відповідь, це те, що ми допустили у 2014 році тимчасову окупацію Донецької та Луганської областей, автономної республіки Крим. Ось три найбільші наші поразки, але вони всі виправлені.

Про прогнози щодо кінця війни

Я не є прогнозистом і ніколи ним не був. Ми робимо висновки, а не прогнози, це різні речі… Нічого не змінилося (у його поглядах на те, коли закінчиться війна – Ред.). З середини й до кінця весни будуть вирішальні бої. (Зараз, за аналогією з футбольним матчем) Рахунок 1:1, а хвилина 70-а.

Про три причини, чому нам вдалося вистояти.

З нами Бог – це перша причина. Друга – ми захищаємо свою землю, це допомагає. На своєму полі грати легше. Третя причина – разом із нами бореться весь цивілізований світ, ми не самі.

Читайте також головні тези з інтерв’ю Міністра оборони України Олексія Резнікова.

Раніше ми повідомляли про 8 головних заяв Залужного в інтерв’ю The Economist.