росія кине в наступ піхоту: озвучено небезпечні ділянки та шанси ворога

Читать на русском
Автор
2577
Російська піхота розраховує на прорив, але успіхів не досягне
Російська піхота розраховує на прорив, але успіхів не досягне. Фото slovoidilo.ua

Наступу варто чекати на Донбасі та у Запорізькому регіоні

У російського ворога є досить серйозний ресурс для посилення своїх сил перед можливим наступом.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в інтерв’ю шеф-редактору OBOZREVATEL Оресту Сохару на каналі "Орестократія".

"Є дуже серйозний ресурс під Кремінною – близько 9 тисяч особового складу, до того ж накопичення техніки – вони намагаються довести її до штатної комплектації. Така сама ситуація біля Сватового. Саме на цій ділянці можуть відбуватися наступальні дії", — вважає експерт.

Чи буде такий наступ буде успішним — залежить від рівня підготовленості наших ліній оборони.

Говорячи про ймовірність наступу на інших ділянках фронту, Олександр Коваленко насамперед згадує Бахмут: там ворог, напевно, намагатиметься збільшувати свій тиск. Крім того, можна чекати на початок більш активних дій окупантів і під Авдіївкою.

"Хоча Авдіївка для них – фактично недосяжна мрія", — зазначає експерт.

Під Вугледаром загарбники практично вичерпали свій ресурс, але можуть отримувати поповнення для відновлення боєздатності частин.

У Запорізькій області можливими напрямками удару можуть стати Оріхів та Гуляй-поле. Водночас там у окупантів можуть бути серйозні проблеми, тому більш вірогідними є наступальні дії росіян саме в Донецькій та Луганській областях.

Наступ, на думку військового експерта, проводитиметься насамперед із використанням живої сили, без серйозної підтримки бронею та артилерією.

Причина – у тому, що з танками та артилерією у ворога зараз є великі проблеми. Якщо у березні-квітні минулого року окупанти робили у 70-80 тисяч гарматних пострілів на добу, то вже наприкінці листопада – на початку грудня — у середньому 20 тисяч. Цього ж року ця кількість взагалі зменшилася до 15 тисяч.

"Цей показник постійно зменшується. Вони можуть накопичити ресурси до наступу – щоб збільшити кількість пострілів до 25-30 тисяч за добу, і іноді так і відбувається в деяких локаціях. Але потім ця кількість неминуче зменшується, оскільки закінчується боєкомплект, а логістика у них повноцінно не працює ", — розповідає експерт.

У ЗСУ середній даний показник – 5-6 тисяч артилерійських пострілів на добу – таким він залишається ще з 2022 року. Але різниця в тому, що бійці ЗСУ стріляють високоточною далекобійною зброєю, і їм не потрібно робити по 50-60 пострілів для того, щоб знищити один танк. Противник же застосовує тактику "вогневого валу", яка розрахована не на знищення певного об’єкта, а "покриття" якоїсь площі. Тому снарядів при цьому потрібно набагато більше.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що секретар РНБО Олексій Данилов назвав дати нового масштабного удару Росії.

Крім того, повідомлялося про те, що аналітики в США назвали три сценарії кінця війни в Україні.