Нагороджений орденом та медаллю: на війні загинув молодий нацгвардієць із Харківщини

Читать на русском
Автор
2123
Андрій Черніков
Андрій Черніков. Фото Колаж "Телеграфу"

Хлопцеві було лише 24 роки

У ході повномасштабної війни в Україні загинув боєць Національної гвардії Андрій Черніков, який хоробро захищав свою державу від російських окупантів.

Він був сержантом 3017 частини Національної гвардії України. Після проходження стрококої служби хлопець підписав контракт із ЗСУ і продовжив службу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Первомайського Микола Бакшеєв.

Андрій Черніков народився 1999 року у місті Первомайський. 2016 року закінчив місцевий ліцей №6. До російського вторгнення 24 лютого він навчався у Харківському державному політехнічному коледжі.

Під час війни Чернікова було нагороджено за службу державі та участь у бойових діях орденом та медаллю. Молодий Герой загинув під час виконання військового обов’язку — даючи відсічі російським військам на сході України.

"Хлопця з війни не дочекалися батьки, бабуся дідусь і кохана дівчина. Йому було всього 24 роки. Війна забирає найкращих. Найкращі йдуть туди самі: безкомпромісні романтики, безшабашні патріоти... Боляче, дуже боляче. Найщиріші співчуття рідним...", — написав Бакшеєв.

Прощання з воїном відбудеться 17 лютого у його рідному місті. Цивільна панахида проходитиме о 13:00 на площі біля БК "Хімік".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на сході України під час обстрілу загинув старший водій-санітар медичного пункту, сержант Володимир Тараненко. Ворожа ракета влучила в його автомобіль.