Дзвіночок для рекрутера: яка риса характеру може ускладнити пошук роботи в Україні

Читать на русском
Автор
695
Від того, яку емоційність ми демонструємо на співбесідах, залежить чимала частка успіху при працевлаштуванні
Від того, яку емоційність ми демонструємо на співбесідах, залежить чимала частка успіху при працевлаштуванні. Фото shutterstock.com

Психологічний стан дуже важливий для шукача роботи

Ринок роботи в Україні серйозно змінився за час повномасштабної війни з росією. При цьому потреба у працевлаштуванні лишається величезною, адже ворожа агресія залишила багатьох людей без роботи і джерела доходу. Однак кілька незначних помилок можуть змусити роботодавця вибрати іншого кандидата, а не вас. І чи не в першу чергу на це впливає демонстрація вашого характеру.

Як пояснила в інтерв'ю "Телеграфу" HR-директорка компанії Novus Юлія Назарець, війна принесла із собою важкі умови праці та серйозний стрес. Величезна кількість людей в нашій країні ніколи не стикалися із настілки серйозними наслідками війни, отож треба на це зважати.

При цьому кожній людині варто розуміти, наскільки серйозний стрес вона переживає, і працювати над тим, щоб його подолати. Інакше це може вплинути й на інші сфери життя, наприклад — робочу.

"Якщо людина має великий вантаж незадоволеності усім — діями держави, людьми, що оточують, попередніми роботодавцями, — це дзвіночок для рекрутера", — пояснює спеціалістка.

Підтверджує вплив психологічного стану кандидата на майбутнє працевлаштування і засновниця рекрутингової агенції A-HR Анна Васюхно. На її думку, вправні менеджери, котрі проводять співбесіду, добре розуміють, із якими наміром і настроєм до них приходять люди у пошуку роботи.

"З мого досвіду, 50% успіху в процесі пошуку роботи — коли людина відчуває, що в неї є сили та готовність і починати пошуки, і працювати. Потрібно це робити з позитивним імпульсом, він відчувається, і це великий плюс на співбесіді, — говорить Васюхно. — Якщо настрій негативний або є невпевненість, спочатку варто попрацювати над цим, можливо — порадитись з кар’єрним консультантом, щоб набратись впевненості та скласти свій план успіху".

"Телеграф" також розповідав, до якої хитрої маніпуляції все частіше вдаються українські роботодавці. Вона пов'язана із оплатою праці, і може грати не на користь працівника.