Як перемогти росію: Горбулін вказав на дві важливі передумови

Читать на русском
Автор
3964
ЗСУ
ЗСУ. Фото Генштаб ЗСУ

Екссекретар РНБО оцінив міць ЗСУ та стійкість українського суспільства

На сьогоднішній день Україна має значно більше можливостей для вступу до НАТО, ніж будь-коли з початку своєї незалежності. Причому ЗСУ дійсно об'єктивно можна вважати однією з найбільш сильних армій у Європі.

Таку думку на творчому вечорі у Києві висловив колишній секретар РНБО, академік Володимир Горбулін, повідомляє кореспондент "Телеграфу".

"Думаю, зараз у нас більше можливостей для вступу до НАТО. Якщо аналізувати взагалі, то сьогодні українська армія, мабуть, одна з найкращих у Європі. І це не може не зацікавити НАТО", — зазначив він.

Як підкреслив екссекретар РНБО, повномасштабне вторгнення росії в Україну зруйнувало ще один проросійський міф про розділеність українців. Тому стійкість суспільства та потенціал ЗСУ стають одними з головних факторів, що наближають перемогу України.

"Війна внесла в наше життя абсолютно непередбачувану ситуацію: напевно, вперше за 31 рік існування України ми стали єдиною нацією. Починаю бачити сьогодні деякі політичні й інші підходи, які раніше були неможливим взагалі, щоб вони існували в нашому суспільстві. Суспільство сьогодні повинно і далі бути об'єднаним, як ніколи (щоб перемогти у війні, — Авт.)", — зазначив він.

Коментуючи "миролюбну" політику Франції та Німеччини і їхні постійні намагання зберегти обличчя путіна, Горбулін відмітив наступне: "Після громадянської війни в росії (1919-1923 рр.) у Францію виїхала передова частина російської інтелігенції і культури. Ці емігранти зайняли там, я б сказав, далеко не останнє місце та залишили свій сильний вплив донині. Це треба враховувати".

"В Німеччині ж існує викривлене почуття вини перед росією. В принципі, воно має бути перед Радянським Союзом. Тоді це було б правильно… Моя особиста думка полягає у тому, що саме цей шлейф минулого і пам'ять про те, що росія залишається могутньою ядерною державою пояснює, чому путін дозволяє собі принижувати світ і чого так себе поводять лідери Франції і ФРН", — сказав екссекретар РНБО, додавши, що за деякими історичними оцінками втрати України в Другій світовій війні перевершують жертви США, Британії та ФРН разом взяті.

Тому за логікою почуття провини у німців мало б бути в першу чергу по відношенню до України.

Як повідомлялося, раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що країна має побудувати стійку армію, оскільки це є однією з ключових умов для вступу до НАТО.

До цього генсек Альянсу Єнс Столтенберг також однозначно запевняв, що Україна стане членом НАТО, а зараз їй потрібно більше зброї, щоб відстояти свою незалежність та територіальну цілісність.

Варто зазначити, що про підтримку вступу України до НАТО нещодавно заявив і колишній державний секретар США Генрі Кіссінджер, відомий своїми проросійськими заявами.