Наступна фаза війни в Україні: названо три можливі райони, де йтимуть бої

Читать на русском
Автор
4409
ЗСУ
ЗСУ. Фото Генштаб ЗСУ

Британський експерт розповів, коли точно не варто чекати наступного етапу війни

Є три основні райони, де під час наступного етапу повномасштабної війни в Україні буде зосереджено бої. Однак напровесні приходу цієї фази очікувати не слід.

Таку думку висловив експерт з безпеки та колишній високопоставлений офіцер британської розвідки Філіп Інгрем в інтерв’ю телеканалу Sky News.

За його словами, новий етап війни не зможе розпочатися вже навесні, оскільки цьому заважатимуть погодні умови та занадто м’який ґрунт.

"Наступний етап війни не може відбутися, якщо грунт занадто м’який. Провесною занадто багнисто", — пояснив Інгрем.

Експерт додав, що під час приходу наступної фази війни у разі достатнього укріплення місцевості важкі бої будуть зосереджені в наступних районах — Запоріжжі, Кремінній та Бахмуті.

Філіп Інгрем також відзначив і логістичну та навчальну проблему інтеграції танків, які українські військові отримають від західних союзників. Проблема полягає в тому, що підготовка екіпажу танка займає приблизно 20 тижнів. Проте воїни ЗСУ мають набагато менше часу.

Нагадаємо, раніше політолог Кирило Сазонов пояснив "Телеграфу", коли може настати переломний момент у повномасштабній війні в Україні.

Додамо, що оптимізму надає намір країн Заходу передати Україні до 150 важких танків і сотень БМП, здатних кардинально змінити перебіг бойових дій на користь ЗСУ.