Врятував життя сотень військових: на фронті загинув народний герой України Роман Бабич

Читать на русском
Автор
2938
Роман Бабич
Роман Бабич

Український герой рятував життя бійців ЗСУ

Повномасштабна війна росії проти України продовжує позбавляти життя українських героїв. Цього разу стало відомо, що у боях проти окупантів загинув народний герой Роман Бабич.

Про загибель медика та військового інструктора повідомив журналіст Олександр Мамай у своєму Facebook, проте не став називати місце, де сталася трагедія.

"Він особисто займався евакуацією поранених та загиблих бійців з Донецького аеропорту, Авдіївки, Пісок, Водяного, Опитувального, Тоненького, з опорних пунктів шахти Бутівка, РЛС "Зеніт". Врятував життя сотням військових", — повідомив він.

За даними з відкритих джерел, Роман Бабич, позивний "Диск", народився 1985 року у селищі Вороніж Сумської області. Після початку війни він потрапив на фронт та займався евакуацією поранених військових, чим врятував життя близько 600 українських захисників.

У 2015 році він був демобілізований, але продовжив займатися інструктажем та проводив навчання військових та цивільних з надання першої медичної допомоги.

Того ж року Бабича було нагороджено орденом "Народний Герой України".

Як повідомлялося раніше, напередодні під час виконання бойового завдання загинув регбіст із Кривого Рогу, гравець РК "Гірник" Євген Кашинський.