Новий наступ росіян: польський генерал дав несподіваний прогноз

Читать на русском
Автор
6631
Армія росії
Армія росії. Фото Міноборони РФ

росія має в резерві 1,2 мільйона осіб

В Україні всерйоз розцінюють ймовірність нового масштабного російського наступу. Атаку окупантів прогнозують головнокомандувач ЗСУ Залужний і міністр оборони Резніков. При цьому до сусідньої Білорусі постійно прибувають російські солдати. Однак є імовірність того, що війська в Республіці можуть лише взяти на себе роль відволікаючих, тоді як справжній удар буде завданий з території росії.

Так, на думку польського генерала Вальдемара Скшипчака, яку він висловив ВВС, у війні настає відповідальний і, можливо, вирішальний момент. Він вважає, що ймовірність нового наступу росіян існує, а удар може бути завданий з районів Брянська, Курська та Воронежа. Туди після битв навесні та влітку 2022 року вони вивели свої війська і восени здійснювали їхнє відновлення.

У Росії, додав експерт, зараз відбувається мобілізація і хоча вона у них досить хаотична, у них є резерв із 1,2 мільйона людей. З них 300 тисяч мобілізованих проходять відповідну підготовку та тренування. Більшість цих сил зараз зосереджена саме в районі Воронежа, Курська, Брянська.

"Я вважаю, що росія може вдарити по Україні з цього напрямку, рухатися звідти в південному напрямку, на захід від Харкова, вздовж річки Ворскла, що впадає в Дніпро. При цьому сценарії під ударом опиняться Полтава і Дніпро. Вони можуть спробувати з'єднати свої сили на цьому напрямку з тими, хто нині воює на сході в районі Бахмута і Соледара", — передає ВВС слова експерта.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що генерал СБУ Віктор Ягун назвав чотири небезпечні напрямки у зв’язку з можливим новим наступом росіян.

Також ми повідомляли, що експерт оцінив ймовірність повторного наступу росіян на Київ.