Це не вирішальна фаза війни: експерт пояснив, чому зарано радіти новинам з фронту

Читать на русском
Автор
697
Українські військові потужно протистоять окупанту вже понад 10 місяців поспіль
Українські військові потужно протистоять окупанту вже понад 10 місяців поспіль. Фото Слово і діло

Давати чіткі прогнози щодо розвитку подій на фронті поки зарано

Російсько-українська війна зараз триває на виснаження, тому казати про те, що поточна фаза стане вирішальною, поки зарано. Давати більш реальні оцінки ситуації на фронті можна буде вже після весняної чи літньої кампанії, до якої готуються Збройні сили України.

Про це у коментарі OBOZREVATEL заявив військовий експерт Михайло Жирохов, коментуючи слова генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що зараз у російсько-українській війні відбувається вирішальна фаза. На думку експерта, поки так думати підстав, на жаль, нема.

"Звичайно, Столтенберг має більше інформації, але щодо того, що війна ось-ось закінчиться, – я не думаю, що це відповідає дійсності. Підстав казати про це я особисто не бачу", — пояснив він.

За словами Жирохова, зараз українська армія не проводить наступальних операцій, вони можуть початися не раніше, аніж за кілька місяців. Тобто не раніше весни, а то й літа 2023 року. Саме ця кампанія в подальшому покаже, як надалі розвиватиметься війна в Україні.

"Тому тільки за результатами весняної чи літньої кампанії буде зрозуміло, що саме відбувається – чи то закінчення війни, чи то її продовження, чи то перехід в іншу фазу. Наприклад, війна на виснаження, що ми бачимо зараз", – наголосив Жирохов.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чи варто українцям побоюватися повномасштабного наступу Білорусі з північного напрямку вже у найближчі місяці.

Також нагадаємо, чого чекати від нового контрнаступу ЗСУ на сході України і які завдання першочергово стоять перед українськими захисниками.

Додамо, що 5 лютого набудуть чинності чергові обмеження для російської нафтогазової галузі. Буде введено ембарго на їхні бензини та дизельне паливо, пише WSJ. Їх перестануть купувати в ЄС та США, а також ті країни, які на них орієнтуються. Це призведе до ще більшого падіння доходів росбюджету, скорочення робочих місць, погіршення геополітичної ролі. А тим часом країни Заходу нарощуватимуть військову допомогу Україні.