Війна — день 325: окупанти перетворюють Соледар на руїни і знову атакували Київ

Читать на русском
Автор
25991
Бої за Україну тривають 325 днів
Бої за Україну тривають 325 днів

Оперативно про головне 14 січня

Українці зустріли 325-й день у режимі воєнного часу. Російські окупанти, як і раніше, фокусують свої основні зусилля на сході України, а найзапекліші бої продовжуються в районі Бахмута та Соледара. Щодо останнього, то росіяни вже встигли заявити, що місто повністю захоплене, проте у ЗСУ наголошують, що це не так і бої продовжуються. При цьому керівництво країни-агресора готує нові сили для чергового наступу, а за попередніми оцінками вони хочуть створити армію чисельністю в два мільйони людей.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі у п’ятницю 14 січня, але більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 За добу в Соледарі та на околицях міста сталося 83 обстріли, всього на Бахмутському напрямку було 32 бойові зіткнення, 212 обстрілів, повідомив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Черевий.

22:00 У Дніпрі уже 9-ро загиблих, серед них 15-річна дівчина. І 64 поранених — 59 шпиталізовані, решта лікуються вдома, повідомив голова ОВА Резніченко.

21:00 Окупанти у суботу обстріляли із застосуванням мінометів та артилерії прикордонні райони Сумської області, поранено місцевого жителя, повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

20:00 Білорусь продовжує допомагати рф у вигляді надання своєї території для ракетних ударів по Україні, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

19:00 Під час сьогоднішнього масованого ракетного удару знищено 25 із 38 ракет різних типів, повідомляє Повітряне командування ЗСУ.

18:00 Під час ворожого масованого ракетного удару засобами протиповітряної оборони над Одещиною було збито чотири крилатих ракети. Одна з ракет влучила в об’єкт критичної інфраструктури, є пошкодження, повідомляє голова ОДА Максим Марченко.

17:00 У Дніпрі в результаті ракетного удару по житловому будинку попередньо, десятеро поранених, двоє з них — діти. Троє поранених у важкому стані, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

16:30 Росіяни вдарили ракетою по 10-поверховому житловому будинку в Дніпрі, звалився під'їзд.

15:00 Окупанти знову запустили ракети по Україні, перші із них зафіксували на Миколаївщині

14:00 Зеленський поспілкувався із прем'єром Британії: Україна отримає танки і не тільки.

13:00 Росіяни знесли пам'ятник Шевченку в окупованому Мелітополі.

12:00 Новий наступ росії: Жданов розповів, в якому випадку Україна посилюватиме мобілізацію.

11:00 За неофіційною інформацією росіяни атакували Київ балістичними ракетами, які нашій ППО дуже важко перехопити.

10:00 У столиці атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повідомили в Офісі президента. Мер Віталій Кличко уточнив, що приліт у Дніпровському районі столиці.

Кияни вже повідомляють про проблеми з електронапругою, однак під час останніх обстрілів енергетики одразу вимикали ціле місто чи область, а потім поступово повертали електрику.

У Голосіївському районі столиці, на нежитлову територію, впали обломки ракети.

09:30 В Києві знову чутно вибухи.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що на Кремінському напрямку ЗСУ потроху просуваються вперед.

08:05 У Харкові попередньо чотири прильоти ракет С-300 в Індустріальному районі. Цілили по інфраструктурі. Щодо постраждалих та руйнувань — інформацію уточнюємо, — мер Ігор Терехов.

07:55 На Київщині зранку лунали вибухи і загорівся об'єкт критичної інфраструктури, повідомляє влада.

У багатьох центральних та східних областях України повітряна тривога. Голова Харківської ОВА попереджає про удари окупантів.

07:00 Після вибухів в Києві та передмісті проросійські боти почали розганяти фейк про наступ з Білорусі. Голова Офісу президента Андрій Єрмак написав: "Спокійно".

Генштаб ЗСУ про ситуацію на кордоні Білорусі: на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено.

Заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ, генерал-лейтенант Олександр Павлюк про вибухи в Києві: "Жодних наступальних дій ворога з Півночі наразі немає. Вибухи не пов'язані із загрозою з повітря чи роботою ППО, а також з будь-якими військовими діями. Причина вибухів буде повідомлена окремо".

06:20 Серію вибухів чули в Києві та передмісті, тривоги не було.

06:10 У Запоріжжі чути вибухи.

05:00 Україна домовилася про репатріацію без додаткових умов 800 поранених полонених – омбудсмен.

04.00 У центральній частині окупованого Мелітополя пролунав гучний вибух, — мер.

03:00 У кремлі зрозуміли, що заплатили дуже високу ціну за Соледар – Держдеп.

02:00 Іран та КНДР не відмовилися від постачання росії зброї – представник США при Радбезі ООН Лінда Томас-Грінфілд.

01:12 У Благодійному Фонді Сергія Притули показали перше відео застосування БПЛА-розвідника SHARK в бойових умовах.

01:00 Україна налагодила виробництво дефіцитних снарядів 122-мм та 152-мм калібрів — "Укроборонпром".

00:00 Радник голови ОПУ Михайло Подоляк прокоментував ситуацію в Соледарі, наголосивши, що міста вже як такого немає.

"Йдуть бої, дуже важкі та кровопролитні, і ніхто його не взяв, ніхто його не контролює. На жаль, не контролює його тотально і Україна. Там ідуть міські контактні бої", — сказав він.

Про те, що відбувалося 11 січня, читайте у матеріалі: Війна — день 322: загрозлива ситуація в Соледарі, обстріли міст тривають

Інформація за 12 січня доступна у зведенні:Війна — день 323: росіяни штурмують Соледар, а ЗСУ тиснуть на Луганщині

З даними за 13 січня можна ознайомитися у трансляції: Війна – день 324: запеклі бої за Бахмут та Соледар продовжуються