Більше за населення Криму чи Чечні: розвідка дізналася, скільки людей хоче мобілізувати росія

Читать на русском
Автор
579
Два мільйони - це навіть більше, аніж усе населення Криму
Два мільйони - це навіть більше, аніж усе населення Криму

Таким чином агресор намагається створити стратегічні резерви

російська федерація має на меті створити двомільйонну армію, оголосивши чергову хвилю мобілізаційних заходів у країні. Про це свідчать останні законодавчі зміни, а також активна підготовка військових навчальних центрів.

Про це у п'ятницю, 13 січня, у своєму Telegram-каналі повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, зазначивши, що у рамках першої хвилі мобілізації у росії, до лав збройних сил було залучено 300 тисяч осіб, які після нетривалої підготовки одразу перекидаються на фронт.

Як вдалося встановити українським розвідникам, росія вже найближчими днями оголосить про початок чергової хвилі мобілізації, мета якої — призвати ще 500 тисяч росіян, які стануть стратегічним резервом агресора.

Підготовку вже розпочали: у рф вносять законодавчі зміни, які стосуються безпосередньо законів про мобілізаційні заходи, а також активно готують навчальні центри до прибуття призовників.

"За оцінками воєнної розвідки України, масштаб мобілізаційних заходів, які проводить країна-агресор, свідчить про плани її керівництва створити армію чисельністю близько двох мільйонів осіб", — йдеться у публікації.

Для порівняння, цифра у два мільйони осіб — це більше, аніж усе населення Курської та Брянської областей рф спільно взяте. Більше за загальну кількість жителів Чеченської Республіки і навіть більше, аніж кількість людей, які проживають у Криму.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що російський диктатор володимир путін, який нещодавно заявив про успішне завершення "часткової" мобілізації у росії, підписав новий закон, в рамках якого на військову службу в армії можуть залучати зеків, які відсиділи за вкрай тяжкі злочини.