Загроза з півночі є реальною: білоруський опозиціонер сказав, коли і як може початися наступ на Україну

Читать на русском
Автор
6837
Армія росії
Армія росії. Фото Відкриті джерела

За останні кілька тижнів до Білорусі стало прибувати більше військових та техніки

Білоруський опозиціонер спрогнозував, коли можуть розпочатися наступальні дії на Україну з боку республіки. Він вважає, що приводом для нової операції може стати якась провокація.

Так, у коментарі радіо NV заступник голови Об’єднаного перехідного комітету Білорусі Павло Латушко припустив, що спільні навчання військово-повітряних сил росії та Білорусі можуть перерости у спроби наступальних операцій на територію нашої країни. Він додав, що цьому можуть передувати провокації.

"Саме організація провокацій у цьому сценарії, про який ми говоримо вже протягом кількох місяців, може стати підтекстом для будь-яких наступальних дій. Коли вони відбудуться? Завжди ставлять це питання. Але я підтверджую позицію, що вони є реальними лише в тому випадку, коли буде досить велике угруповання російських збройних сил, наступальне угрупування знаходиться на території Білорусі", — передає видання слова Латушко.

Також він заявив, що "відбудеться це протягом місяця, півтора, двох", "ми бачитимемо з вами, спостерігаючи концентрацію Збройних сил росії в Білорусі", при цьому наголосивши, що за останні кілька тижнів до Білорусі стало прибувати більше військових і техніки з росії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чекає на армію росії і Білорусі при спробі "великого наступу" в лютому.

Також ми повідомляли про те, що в українській розвідці припустили, коли може закінчитись війна.