Війна — день 312: ворог продовжує обстріли, але українці мають намір боротися до Перемоги

Читать на русском
Автор
21321
На війні немає свят
На війні немає свят. Фото Генштаб ЗСУ

Російський ворог протягом 312 днів продовжує завдавати масованих ударів по мирних містах з використанням ракет та ударних дронів, намагаючись зламати дух нашого народу. Але українці не мають наміру йти на поступки російським фашистам, і продовжують знищувати окупантів на фронті та в тилу. ППО збиває дрони та крилаті ракети, що атакують наші міста, а підрозділи Української армії тіснять рашистів під Лиманом та Бахмутом, а також на Куп’янському та Авдіївському напрямках.

А 2023-ій рік, як заявив у своєму новорічному зверненні президент Володимир Зеленський, обов’язково буде за Україною.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 1 січня 2023 року, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Російські війська за добу обстріляли п'ять громад Сумської області. Загалом протягом дня окупанти завдали 114 ударів.

22:00 У Херсонській та Миколаївській областях працює ППО. Є повідомлення про збиття дронів-камікадзе.

21:00 У 2022 році з ворожого полону додому повернулися 1596 українців.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав готуватися до затяжної війни в Україні. Єнс Столтенберг сказав, що рф не має наміру відмовлятися від мети встановити контроль над Україною, а отже, країни Заходу повинні забезпечити Києву довгострокову підтримку, зокрема військову.

20:00 Велика Британія повністю припинила імпорт російського зрідженого газу з метою "відрізати путіна від фінансування війни".

19:00 У перший день нового року росія завдала по Україні 35 авіаударів, використала безпілотники, всі вони були збиті, — Генштаб ЗСУ.

18:00 В Одесі чули вибух. Згодом з'ясувалося, що на узбережжі відповідні служби знешкодили ворожу міну шляхом підриву, про що повідомив речник ОВА Сергій Братчук.

17:00 Російські війська опівдні 1 січня обстріляли місто Оріхів у Запорізькій області, одна людина загинула, ще троє поранено, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.

16:00 росія може атакувати Україну дронами, поки готується до нового масованого ракетного удару, заявила начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

15:00 Українські війська можуть переламати хід бойових дій на Донбасі, але для цього необхідно більше високоточної зброї від партнерів, — речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

14:00 Є позитивні новини з південного фронту України, проте зараз їх ще не можна озвучувати, — Гуменюк.

З початку вторгнення рф загинули 57 бійців ДСНС.

13:00 росія може атакувати Україну дронами в той час, поки готується до нового масованого ракетного удару, адже після останніх обстрілів у ворога поменшало "Калібрів", — начальниця пресцентру Сил оборони Наталія Гуменюк.

12:00 У Хмельницькому померла дівчина, яка у вкрай важкому стані була госпіталізована після вчорашніх обстрілів. Її звали Оксана Музика. Дівчині було всього 22 роки. Вчора волонтери збирали для неї кров по всьому місту

Внаслідок нічного обстрілу Херсона загинула одна людина, ще одна поранена. Пошкоджено будівлі обласної дитячої лікарні. Зафіксовано близько 7 прильотів, вибито понад 700 вікон.

11:00 Внаслідок агресії рф проти України загинуло вже 452 дитини, ще понад 876 постраждали, — ювенальні прокурори.

Запасів ракети росії вистачить ще на 2-3 атаки, заявили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Тим часом в "Укренерго" стверджують, що "найгірше ми вже пройшли", і ймовірність блекауту внаслідок російських атак низька.

10:00 У Києві після нічної атаки частково зупинили метро — на коліях знайшли предмети, схожі на залишки ракети.

На Київщині вночі було пошкоджено інфраструктурний об'єкт, — Кулеба.

Тим часом Кім повідомив, що росія атакувала вчора Миколаїв шістьма ракетами "Іскандер".

08:20 За минулу добу росія орієнтовно втратила в Україні 46 безпілотників, 12 ракет та більше 700 окупантів.

Втрати росії в Україні 01.01.2022
Втрати росії в Україні 01.01.2022

07:00 Генштаб ЗСУ: протягом минулої доби противник завдав 31 ракетний і 12 авіаційних ударів та здійснив понад 70 обстрілів з РСЗВ. Постраждала цивільна інфраструктура Чернігівської, Сумської, Київської, Хмельницької, Донецької, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Інформація щодо жертв серед цивільного населення уточнюється. Крім того, ворог запустив тринадцять іранських ударних БпЛА "Шахед-136". Всі вони знищені Силами оборони України.

06:00 З російського полону повернувся відомий парамедик з "Азовсталі" Асан Ісенаджієв — постпред президента України в АР Крим Таміла Ташева.

04:00 Кількість збитих у новорічну ніч над Києвом цілей збільшилася до 32.

03:00 Над Києвом збито 23 повітряних цілей.

02:00 Ракетна атака на Київ: уламок ракети впав на автомобіль.

00:01 Над Києвом збито ракету ворога.

00:30 У новорічну ніч окупанти залишили Херсон без світла.

З даними за 31 грудня можна ознайомитись у трансляції: "Війна — день 311: ЗСУ досягли успіху на Луганщині, а росіяни продовжують тероризувати мирних українців".

Інформація за 30 грудня доступна у зведенні: Війна — день 310: росіяни атакують дронами та намагаються позбавити Україну світла під Новий рік .

Про те, що відбувалося 29 грудня, читайте у матеріалі: Війна — день 309: жорстокі бої на Донбасі та нова ракетна атака по Україні.