Наслідки ракетного удару по Україні: в чому росія серйозно прорахувалася

Читать на русском
Автор
Енергетична система України вже починає підлаштовуватись до можливих ударів окупантів
Енергетична система України вже починає підлаштовуватись до можливих ударів окупантів. Фото Колаж "Телеграфу"

Загальний дефіцит енергетичної потужності в українській системі залишився незмінним

Масштабна ракетна атака росіян 29 грудня була розрахована на тотальний блекаут для українців напередодні Нового року. Однак, за інформацією "Укренерго", загальний дефіцит потужності в енергетичній системі держави перебуває на тому ж рівні, що й до масованого удару. Попри певні пошкодження та руйнування об'єктів інфраструктури, спеціалісти значно краще впоралися із загальним навантаженням на мережу.

Як повідомили у пресслужбі "Укренерго" 30 грудня, енергетики продовжують планово відновлювати роботу окремих об'єктів і набирати потужність для генерації.

Однак є регіони, де ситуація залишається напруженою. Найбільш складно зараз жителям частини східних і південних областей. При цьому ще днем раніше повідомлялося про проблеми з електропостачанням не лише на Харківщині, Миколаївщині, Херсонщині та Одещині, а й у Київській і Львівській областях.

Загалом по Україні тривають відключення електроенергії — подекуди планові, подекуди аварійні. Енергетики не припиняють працювати над відновленням пошкодженої інфраструктури, тим самим повертаючи світло у домівки ще більшої кількості споживачів.

Цілком імовірно, що на такий результат може впливати серйозна нестача ракет у російській армії. При цьому окупанти намагаються вигадувати додаткові хитрощі, аби приховати дефіцит боєприпасів.

"Телеграф" також писав, чи можуть українці розраховувати, що зустрінуть Новий рік зі світлом.