Ракетна загроза стала серйознішою: ворог збільшив кількість кораблів у Чорному морі

Читать на русском
Автор
1726
Росіяни продовжують свої маневри поблизу берегів Криму, створюючи додатковий тиск на українців
Росіяни продовжують свої маневри поблизу берегів Криму, створюючи додатковий тиск на українців

Окупанти, ймовірно, підготували до пуску кілька десятків снарядів

Російські військові вкотре влаштовують провокації в акваторії Чорного моря. Вранці 29 грудня, під час оголошення масштабної повітряної тривоги, вони почали виводити на бойове чергування додаткові ракетоносії. Станом на 7 годину ранку їхня кількість вже дорівнювала трьом.

Більше деталей у своєму Telegram-каналі розкрив спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров. Він підкреслив, що в зоні відповідальності його ОК наразі є серйозна ракетна небезпека, отож варто виконувати всі правила поведінки під час повітряної тривоги.

Наразі у Чорному морі знаходиться три ракетоносії. Двоє із них надводні, ще один — підводний. Загальна кількість ракет, яку вони можуть випустити по мирних містах України, дорівнює 20.

Крім цього поблизу українських кордонів зафіксовано активність стратегічної авіації ворога. Це ще один зайвий привід знаходитися в безпечному місці чи спеціальному укритті.

Нагадаємо, що українців раніше попереджали про можливість нових повномасштабних ударів по країні напередодні Нового року. Це пов'язано зі спробою створити нову можливість для психологічного тиску у святкові дні.

Про це говорив у черговому зверненні і президент Володимир Зеленський. Політик переконаний, що наступні кілька днів можуть бути сповнені намагань завдати максимальної шкоди Україні з боку росіян.