Війна — день 304: ворог зазнає втрат і посилює репресії на тимчасово окупованих територіях

Читать на русском
Автор
27279
Війна, день 304-й
Війна, день 304-й. Фото Телеграф

Оперативно про головне 24 грудня

Настав черговий день протистояння українського народу російським загарбникам. Ворог намагається прорватися до Бахмута і наростити зусилля на Лиманському та Авдіївському напрямах, але скрізь стикається з завзятим опором українських воїнів. Більше того: на Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти змушені перейти до оборони. ЗСУ продовжують завдавати ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника.

У відповідь ворог у безсилій злості намагається посилювати репресивні заходи на окупованих територіях, стикаючись із потужним спротивом українських патріотів. Тим часом Україна продовжує наступ на міжнародному фронті, отримуючи від союзників фінансову допомогу та новітні види озброєння.

23:00 Російські війська 24 грудня завдали 87 ударів по громадах Сумської області, пошкодивши ЛЕП та інфраструктурні об'єкти.

22:00 Deutsche Bahn дарує українській залізниці 63 генератори для ремонтних майстерень та вокзалів. 23 грудня їх відправили із Ганновера до Києва. Ще 325 генераторів відправлять у січні.

21:00 Російські окупанти протягом дня вивели до Чорного моря ще один носій ракет "Калібр".

20:00 Громадянам України дозволили до 1 лютого 2023 року в'їжджати до Молдови на підставі посвідчення особи і через молдовсько-румунський кордон, і через Кишинівський аеропорт.

19:00 Ситуацію з електропостачанням у трьох столичних районах Оболонь, Куренівка та Борщагівка покращено, повідомив гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко.

18:00 Внаслідок обстрілу російськими окупантами Херсона в суботу вранці загинуло 10 людей, 55 поранено, повідомив голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

17:00 Українська армія потребує більшої кількості важкого озброєння, зокрема далекобійного, для захисту міст від обстрілів з боку російських терористів, заявив міністр оборони України Олексій Рєзніков.

Внаслідок ранкового обстрілу Херсона російськими військами з РСЗВ загорілися 66 легкових автомобілів.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню 28 грудня відвідає Київ, повідомляє французька преса.

16:00 У Херсоні пролунали чергові вибухи, повідомляють місцеві пабліки.

15:00 Обстріл центру Херсона із градів – кількість поранених зросла. За інформацією ОП, станом на даний момент відомо про 58 поранених, з них 18 — тяжких, 7 людей загинули. Прокуратура повідомляє про 8 загиблих.

14:00 Наступ з Білорусі, іранські дрони та бої за Бахмут: головні заяви Буданова з нового інтерв'ю.

13:00 США помітили у путіна важливу обмовку — і звернулися до нього.

12:00 росія безжально обстріляла центр Херсона: багато загиблих та поранених.

11:00 Окупанти у Мелітополі вигадали новий спосіб тиснути на мирних українців.

10:00 Відомий вітчизняний тенісист, а нині боєць ЗСУ Сергій Стаховський показав, як на фронті вдалося захопити у полон "вагнерівців".

Через витрати на повномасштабну війну з Україною росію відкинуло у розвитку на понад 30 років. Такі висновки зробили аналітики видання The Times.

09:00 У Генштабі ЗСУ прозвітували про свіжі втрати російських окупантів в Україні. Понад 400 окупантів вирушили минулої доби на концерт до Кобзону!

Глава Головного управління розвідки Кирило Буданов оцінив можливість повторного вторгнення росіян з боку Білорусі. Глава відомства зазначив, що за переміщеннями ворожих військ постійно стежать, проте наявність наступальних груп біля кордону не підтверджується.

Розповідаємо як українські військовослужбовці використовують на фронті трофейну техніку росіян — бронетранспортер МТ-ЛБ.

08:00 Найближче оточення російського диктатора володимира путіна дезінформує його про події на фронті в Україні. Політику розповідають лише про успіхи, а щодо всіх поразок "згладжують кути". Одним з тих, через чиї руки проходять всі дані, є глава радбезу рф микола патрушев.

07:00 Основні новини ночі, які ви могли проспати:

  • вночі у Запоріжжі та на Дніпропетровщині лунали вибухи; втім ЗСУ без відповіді ворога не залишили — "бавовна" завітала до Нової Каховки та Криму. На півострові вибухи зафіксували поблизу нафтобази;
  • The Wall Street Journal у своєму розслідуванні повідомляє, що російський диктатор володимир путін регулярно отримує спотворені зведення про війну в Україні;
  • "Ми не хочемо обирати між друзями", — прокоментував війну в Україні новий посол Китаю в ЄС Фу Цун. Дипломат заявив, що нинішня ситуація змушує Пекін знаходитися на роздоріжжі між Києвом та Москвою;
  • на окупованих (і вже деокупованих) територіях України відомо про щонайменше 54 катівні, влаштованих росіянами;
  • у Чорному морі перебувають три ракетоносії, на яких сумарно є близько 20 "Калібрів".

Генштаб ЗСУ поділився свіжим зведенням щодо подій на фронті:

06:00 Австрія продовжила до березня 2024 року статус захисту для українських біженців.

05:15 Штайнмаєр у різдвяному зверненні закликав до "справедливого миру" в Україні..

04:25 Швейцарія передасть Україні 14 млн франків: на відновлення залізничної інфраструктури.

04:00 Україна отримає від Світового банку позику $500 мільйонів під гарантії Великобританії.

03:20 На звільнених територіях України виявили 54 катувальні окупантів — Офіс генпрокурора.

02:00 У Запоріжжі чути вибухи.

00:02 У москві згорів склад із газовими балонами на території всеросійського інституту легких сплавів.

З даними за 23 грудня можна ознайомитися у трансляції: "Війна день 303: ЗСУ б’ють по тилах і відбивають атаки окупантів".

Інформація за 22 грудня доступна у зведенні: Війна – день 302: історичний візит Зеленського до США та рекорд втрат росії в Україні.

Про те, якою була ситуація 21 грудня, читайте у матеріалі: Війна — день 301: Зеленський у Вашингтоні, США готують рекордну допомогу Україні.