В Одесі не хочуть перейменовувати вулиці на честь полеглих військових: відмову пояснили цікаво

Читать на русском
Автор
11460
Одеса
Одеса. Фото фото з відкритих джерел

В Одесі з’явиться новий меморіал

В Одесі відмовилися від перейменування вулиць на честь загиблих на війні українських військових. Натомість у місті хочуть створити один великий монумент з іменами кожного загиблих захисників півдня нашої країни.

Як розповів член історико-топонімічної комісії міськради Олександр Бабич на своїй сторінці у Facebook, на черговому засіданні комісії в рамках дерусифікації та деімперіалізації в Одесі було перейменовано 16 вулиць Суворова. Водночас перейменовувати вулиці на честь окремих наших героїв, які загинули на цій війні, там відмовилися. Як і відмовили перейменовувати вулиці на честь окремих військових частин.

Причиною цього в комісії називають те, що війна триває і кількість загиблих, на жаль, зростатиме, а кожен із них заслуговує на нашу пам’ять.

"Ми розуміємо, що війна буде ще довго. Ми розуміємо, що кількість загиблих буде ще зростати і кожен з них заслуговує на свою частину нашої пам’яті. І визначити, хто більшою чи меншою мірою виявив героїзм, зможе лише час. Якщо зараз ми почнемо в їхню честь називати вулиці, то наступного року у місті можуть з’явитися десятки, а може, сотні таких назв. Бо ми не зможемо відмовити жодній матері, жодному побратиму, якщо вони напишуть нам відповідне звернення", — зазначив Бабич.

У зв’язку з цим у комісії хочуть, щоб в Одесі з’явився єдиний монумент із іменами загиблих захисників.

"На якому будуть імена КОЖНОГО загиблого воїна, волонтера, медика, рятувальника, поліцейського, нацгвардійця... І назви всіх підрозділів, які захистили Одесу, Миколаїв, брали Херсон, що звільняли Маріуполь, Джанкой, Сімферополь...", — підкреслив Бабич.

Вже відомо, що меморіал буде на Гагаринському проспекті біля Одеської ОДА.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада Одеси винесла рішення щодо пам’ятника Катерині II.

Також ми повідомляли про те, що в Одесі люди перекрили дорогу через перебої з електрикою.