Руїни та розбита техніка: на що перетворили острів Зміїний російські окупанти

Читать на русском
Автор
7365
Острів Зміїний після "руського миру"
Острів Зміїний після "руського миру". Фото radiosvoboda.org

Острів Зміїний звільнили від росіян ще влітку

Острів Зміїний звільнили ЗСУ 30 червня 2022 року через чотири місяці окупації. І лише за п’ять місяців після цього, у грудні, туди пустили цивільних журналістів. На острові залишилося багато розбитої російської техніки та інші знахідки.

Фото з легендарного острова, захисники якого послали російський корабель за відомим курсом, поділилися "Донбас. Реалії".

Біля острова Зміїний було потоплено кілька російських кораблів, а на самому острові знищено чимало ворожої техніки. До речі, понівечені останки збитих російських вертольотів та інше озброєння досі розкидане по острову. Серед знахідок щонайменше три системи ППО "Панцир-С1", комплекс ППО "Тор", паливозаправники та боєприпаси.

Повідомляється, що зараз острів контролюють воїни з Інтернаціонального легіону, серед яких, зокрема, і росіяни, які отримали українське громадянство і добровільно вступили до лав ЗСУ.

Російська авіація регулярно патрулює акваторію Чорного моря, але від острова Зміїний тримається на безпечній відстані.

Раніше ми розповідали, чому для України важливо звільнити Кінбурнську косу. А голова Миколаївської ОВ Віталій Кім порівняв Кінбурнську косу з островом Зміїним.