Ворог стягує сили на сході та зміцнюється на півдні: свіжі карти боїв в Україні

Читать на русском
Автор
4069
Тривають активні бої Новина оновлена 13 грудня 2022, 07:13
Тривають активні бої

Окупанти ведуть обстріл уздовж лінії фронту

Російські війська стягують сили на сході України, щоб зміцнити оборону від українських контрнаступних дій біля кордону Харківської та Луганської областей. Також їм потрібна підтримка в обмеженому просуванні в Донецькій області.

Як зазначається у звіті Інституту вивчення війни, окупанти атакували в районі Сватового та Кремінної. Тривають атаки біля Бахмута та Авдіївки.

Українські сили завдають ударів по логістиці та військових об’єктах як на сході, так і на півдні України. Окупаційна влада укріплює північні пляжі Криму.

Карта воєнних дій в Україні 13.12
Карта воєнних дій в Україні

Схід України

Окупанти атакували в районі Сватового, щоб відновити втрачені позиції. Українські війська можуть зберігати позиції у Новоселівському, попри заяви росії про контроль над населеним пунктом. Ворог також продовжує наступальні дії з тією ж метою на захід від Кремінної. Українські військові продовжують завдавати ударів по логістиці та тилах росіян у Луганській області.

Мапа бойових дій на північному сході України 13.12
Карта бойових дій на північному сході України

На Донеччині йдуть інтенсивні бої. Українські війська тримають оборону у районі Бахмута. Росіяни намагаються прорватися для часткового оточення Бахмута. У районі Авдіївки триває наступ ворога. Бої йдуть у Мар’їнці. Ворог заявляє про просування у бік Первомайського та Водяного. У західній частині Донецької області окупанти ведуть оборону поблизу Вугледара та Великої Новосілки.

Карта бойових дій у Донецькій області 13.12
Карта боїв у Донецькій області

Південь України

Ворог зміцнює позиції на Херсонщині — проводить диверсійно-розвідувальні операції, укріплює рубежі, передислоковує частини. Правий берег Дніпра під обстрілом. Українські військові продовжують бити по місцях скупчення, російських військових об’єктах та логістичних вузлах уздовж ліній наземних комунікацій, включаючи Скадовськ, Чаплинку, Раденськ та кілька населених пунктів Запорізької області. Російська окупаційна влада в Криму посилює правоохоронні та контррозвідувальні заходи в Чорноморському та Міжводному, як уздовж північно-західної берегової лінії, так і вздовж траси, що сполучає північно-західні прибережні райони Криму з Сімферополем та іншими тиловими районами. На деяких пляжах з’явилися окопи.

Карта воєнних дій у Херсонській області 13.12
Карта воєнних дій у Херсонській області

Раніше "Телеграф" повідомляв, що окупанти захопили населений пункт Курдюмівка. Він знаходиться біля траси між Бахмутом та Костянтинівкою, але цей поступ не несе загрози для ЗСУ. Українські удари по тилах окупантів у Запорізькій області, на думку експертів, можуть бути ознакою майбутнього звільнення області.